Početna Oko nas Kotor Protest u Risnu zbog smjene direktorice OŠ Veljko Drobnjaković

Protest u Risnu zbog smjene direktorice OŠ Veljko Drobnjaković

8

U organizaciji Savjeta roditelja u subotu u 9 časova u Risnu će biti organizovana mirna protestna šetnja od OŠ „Veljko Drobnjaković“ do parka u centru grada poštujući epidemiološke mjere. Mirni građanski protest se organizuje zbog odluke ministarstva prosvjete , nauke, kulture i sporta o smjeni direktorice ove škole Slavke Mirković, koja je razriješena dužnosti 22. jula. Protest je u zakonskom roku prijavljen Odjeljenju bezbjednosti Kotor.

Povodom razrješenja direktorice Mirković, Savjet roditelja je ministarki Vesni Bratić uputio dopis , tj molbu za preispitivanje odluke o njenoj smjeni, iskazujući nezadovoljstvo ovim postupkom jer smatraju da njeno razrješenje nema utemeljenja.

Savjet roditelja u dopisu u koji je Pobjeda imala uvid, informišu ministarku Bratić, da je za vrijeme svog mandata od novembra 2018. godine , Mirković svoj posao obavljala odgovorno i uspješno.

“Uvijek je bila spremna za saradnju , konstruktivan dijalog i veoma pristupačna učenicima i roditeljima. Zbog svih njenih stručnih referenci i kompetencija tvrdimo da gospođa Mirković nije zaslužila da na ovaj način bude razriješena, te Vas molimo da još jednom preispitate svoju odluku i uzmete u obzir sve činjenice koje navodimo. Od početka njenog mandata škola u Risnu je napredovala u svakom pogledu, a o njenom savjesnom i brižljivom radu svjedoče brojni učinci u cilju unaprijeđenja školske infrastrukture. Rekonstruisano je područno odjeljenje škole u Perastu. Zamijenjena je sva unutrašnja stolarija u matičnoj školi, renovirano je školsko dvorište i stepenište ispred škole. Postavljen je video nadzor oko škole. Ugrađene su nove klime u prostorijama u kojima su nedostajali, postavljena je nova rasvjeta u sali za fizičko vaspitanje” navodi se dopisu Savjeta roditelja.

Dalje ističu da o kvalitetu rada direktorice Mirković govore i izvanredni rezultati na takmičenjima učenika i nastavnika, a između ostalog, posebno ukazuju na uspjehe na planu međunarodne saradnje .Kao primjer navode pohvalu i priznanje GENE ( Global Education Award ) za kvalitet i inovacije u radu kao primjer kvaliteta i dobre prakse, te nominaciju škole u okviru proslave obrazovanja u svijetu WEW 2021 među 146 najboljih škola svijeta (odabir među 5 najboljih škola sa Balkana koji je raspisala Balkanska nastavnička mreža), zatim sticanje statusa Međunarodne eko- škole i međunarodne nagrade zelena zastavica.

Savjet roditelja poručuje da zahvaljujući njenim odličnim idejama, napornom radu, uspjesi škole nijesu izostali i da zato nije slučajno što su zaposleni u školi , djeca, roditelji , lokalna zajednica, brojni prijatelji škole nesebično podržavali ideje direktorice Mirković jer je škola za vrijeme njenog mandata nizala uspjehe.

8 Komentari

 1. Cujes legendi, sve kao nije valjala prosla vlast, a onda ” prislone” komentar na novu….Prepoznajete se ,iako ste.” kape” promijenili…Botovi starog rezima….😁

  1
  1
 2. Pa doslo “VREME” da i nasa “DECA” budu Luconose. Do sada su to bila samo privilegovana “DJECA” DPS + SDP + BS + HSS + SD. Taj protest organizuju roditelji cija “DJECA” su na pragu da dobiju Luca Priznanje, ostale to ni ne zanima. Eto, bas neka neko snimi i pokaze koji su to “RODITELJI” ucestvovali na mirnom protestu, nego vec su nagovjestili da ce postovati COVID mjere, pa ce svi imati maske. Vazda ista prica, borba da onih 30% Drzavljana Crne Gore dokaze svima da je 30% vece od 70%.

  10
  12
 3. Ministarka Vesna Bratić se mnogo zaigrala, jer je nemoguće da svi direktori škola u CG budu smenjivani u jednom talasu. Tačna je cinjenica da su bivši direktori dolazili na tu gužnost po mjerilima DPS-a, ali ako su dužnost obavljali bez mrlje, onda ih nije trebalo smenjivati. Da su na vrijeme doneseni kriterijumi o načinu smjene i izbora direktora, onda ne bi dolazilo do ovakvih negodovanja. Partijsko i rođačko zašpošljavanje je trajalo 30 i dovelo do ovakvih reakcija novih vlasti. Ko se još sjeća bivše gradonačelnice Kotora. Jedan sin radio u SDB CG, drugi u Carini, treći držao privatnu firmu-ugostiteljski objekat u Morinju, a mama ulaskom u DPS-a pravo na mjesto prve žene u Kotoru. Mislim i da je bila poslanik DPS-a u Skupštini CG. Eto to je bio samo jedan od primjera partijskog zapošljavanja. Ovo pišem više da pokrenem novinare da pišu o ovakvim primjerima, a da se ranije pisalo, sada ne bi bilo protesta, pa možda ni onih litija.

  26
  10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code