Prof. dr Đorđije Blažić u Herceg Novom: Zalažem se za promjene u...

Prof. dr Đorđije Blažić u Herceg Novom: Zalažem se za promjene u Crnoj Gori, ali ne za promjenu vlasti

23
Podijeli

Kandidat za predsjednika Crne Gore, prof. dr Đorđije Blažić, dan provodi u Herceg Novom, u sklopu predsjedničkog karavana, tokom kojeg će promovisati aktivnosti svoje kampanje “Biraj pravdu”.

Blažić prikuplja potpise za kandidaturu i razgovara sa građanima na više lokacija: na Trgu Nikole Đurkovića, na Škveru i na Šetalištu u Igalu. Kaže za Radio Jadran da su mu očekivanja pozitivna, te da mu je podrška koju je dobio od savjesnih, samostalnih i slobodnih građana sasvim dovoljna:

Picerija i restoran

– Nemam posebnih aspiracija u ovoj kampanji da se bavim bilo kime. Baviću se ključnim pitanjima i potrebama promjena u Crnoj Gori. Ali, ne zalažem se za promjenu vlasti, jer promjena vlasti znači da jedni sjašu, što bi lijepo rekao naš narod, a drugi isti takvi uzjašu. Smatram da to apsolutno nije potrebno i cjelishodno, ali se zato zalažem za promjenu društvenih vrijednosti”- kaže prof. dr Blažić.

Na pitanje je li nečim opterećen, tvrdi da nije apsolutno ničim, jer to nije njegova misija.

– Moja kandidatura je iznuđena, jer poslije četiri i po mjeseca razgovora sa nekim opozicionim liderima, 15. januara sam obaviješten da nema šanse da imaju zajedničkog kandidata. Iskreno, to me razočaralo. Osim toga, imao sam dosta pritisaka majki Crne Gore, pa sam to shvatio i kao obavezu prema njima, kao slobodnim građanima. Zato sam ušao u kampanju i najavio da ću onog trenutka kada opozicija bude imala zajedničkog kandidata biti spreman da se povučem – priča prof. dr Blažić.

Dodaje i da nije od onih kandidata koji od starta kampanje govori: “Pobijediću”, jer on u to vjeruje i nije potrebno da to kaže. U Herceg Novom ima dosta kolega, prijatelja, drugova, pa vjeruje i da ima dosta građana koji su, kako kaže, slobodni i koji će smijeti da potpisom podrže njegovu kandidaturu:

– Ipak, iznedadio me toliki obim zabrinjavajuća pojave, da je jako puno ljudi koji podržavaju moju kandidaturu, koji će glasati, ali ne smiju da potpišu. To govori da u Crnoj Gori vlada veliki strah – tvrdi prof. dr Blažić nakon posjete Budvi, Ulcinju, gradovima na primorju, ali i u Nikšiću.

On najavljuje obilazak i drugih gradova, ukoliko bude lijepo vrijeme, kao danas u Herceg Novom. “Primakao” se, kaže, broju potrebnih potpisa, 7938, uslijediće uskoro njihovo sređivanje, a onda i predaja kandidature.

23 Komentari

 1. Većini ne odgovaraju promjene,pušti lažne povike,svi bi da ostane ovaj haos radni i paradni,jer se tako najbolje većina snalazi,nijesmo glup narod.Od zakona i prava svi bježe,svak bi da svoju pravdu dijeli,red se ni u škole više ne uči.

  9
  2
 2. Cuca – ugledni arhitekta, Vajaga – bivsi sudija Osnovnog suda iz njegovih slavnih dana i prof. Blažić!
  Ovoliko struke ova vlast može samo da sanja…

  11
  14
 3. Ajde kuci Blazicu.Bez promjene vlasti nema promjena.30 godina jedna vlast na celu sa Milom.Kao rezultat te vlasti imamo,Drzavu koja je talac njega i njegovih bliznjih i sire rodbine.Jedna generacija je stasala i mnogi imaju porodice i jedva krpe kraj sa krajem.Oni koji su imali priliku da odu otisli su,i svi traze samo priliku da zbrisu u druge zemlje.Vrijeme je za promjene i penzju za vjecitu opoziciju.Zatvor za Dps njihove funkcionere oduzimanje imovine njihovim tajkunima koji su srozali H.Novi i sve sto je valjalo u Crnu goru.Ako to budes obecao imas sanse.Da bi to uspijo.Moras da omogucih institucijama da rade svoj posao.Nesmijes da budes kult licnosti.Onda ce svak moci da glasa i podrzava javno koga hoce bez straha.I promjena vlasti je potrebns da se drzava ocisti.Da zakoni zazive.Da se vlast moze lakse mjenjati, u buce ako iznevjeri birace.

  29
  3
  • Ko god dodje na vlast bice isti dok god se ne promjeni drustvo. Mnogo bitnije su promjene u samom drustvu, odnosno staviti akcenat na tu stranu. Samim eventualnim promjenama u ponasanju svih nas promjenice se mnoge stvari same od sebe. Ovo je moje misljenje i ne mora uopste da bude ono o cemu profesor govori.

   13
   2
 4. Ovo je fin, obrazovan i vaspitan covjek. Dakle nema sanse. OK je i za Vajagica, cak mislim da su kolege. Al ovaj Habic, fantom, od vojske preko demokrata do ovoga… Aaa.

  16
  4
 5. A što biste Vi, gospodine Blažiću i mjenjali bilo šta, kad je Vama dobro (a i članovima porodice, kako se može čuti!) Ali, narod k’o narod, guta i veće podvale….

  31
  5

Ostavite komentar

*

code