Prof Ivan Zuber: Mimozin plivački miting iz godine u godinu napreduje

Prof Ivan Zuber: Mimozin plivački miting iz godine u godinu napreduje

9
Podijeli

Sastankom delegata svih klubova učesnika počeo je 24. Međunarodni plivački miting „Montenegro mimosa cup“, koji ove godine okuplja takmičare iz 10 zemalja svijeta. U Herceg Novi je doveo preko 700 plivača, trenera, medicinskog osoblja i onih koji su povezani sa plivanjem.

Kako za Radio Jadran priča osnivač i direktor takmičenja, prof. Ivan Ivica Zuber ekipa iz Slovenije ove godine došla je u većem broju nego ranijih godina.

Picerija i restoran

– Prvi put doveli su tri ekipe, iz Kamnika, Radovnice i Ljubljane. Tu je i mađarska ekipa koja je prije dvije godine ovdje bila prva. Oni su po broju najmanji, ali imaju najveći kvalitet, posebno u ženskoj konkurenciji – ističe on.

Na mitingu će nastupiti 36 ekipa iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, BiH, Makedonije, Kosova, Italije, Rusije i Mađarske.

– Ono što je interesantno je da su tu svi zajedno, osjećaju se sigurnima, nema tenzija i provokacija, dominira sportski duh – naglašava prof. Zuber.

Takmičenje, prema njegovim riječima, iz godine u godnu napreduje, “prosjek se podiže”, a posebno napreduju nacije koje nisu plivački razvijene. Ne želi da izdvaja favorite, jer smatra da je mnogo sjajnih plivača došlo na miting.

Svečano otvaranje 24. Međunarodnog plivačkog mitinga zakazano je za 16:45, uz defile Gradske muzike i mažoretki, dok su prvi takmičari u bazen ušli već u 8:30. Nakon rasplivavanja u 9 časova startovale su u prvom dijelu takmičenja, 50m prsno žene. Drugi dio počeće rasplivavanjem od 15:30, a u 17 i prva trka drugog dijela, odnosno 100m mješovitim stilom za muškarce.

U nedjelju na programu je i treći dio. Od 8 do 8:45 zakazano je rasplivavanje takmičara, a od 9 i prva trka – 100m mješovitom stilom za žene.

Inače, priprema za ovaj događaj počinje već u julu. Iako sa prof. Zuberom radi tim od četvoro ljudi, ovaj neumorni sportski radnik i plivački ekspert već 24 godine sa istom strašću organizuje jedno od najmasovnijih takmičenja u Crnoj Gori.

Plivački miting „Montenegro mimosa cup“ 22 godine nalazi se u takmičarskom kalendaru Evropske plivačke federacije (LENA).

Ivan Zuber već 74 godine bavi se plivanjem, počeo je sa 16, i sa 28 godina već osvojio gotovo sve što se u ovom sportu može osvojiti. U karijeri je bio olimpijski trener Italije i Jugoslavije.

9 Komentari

 1. Ako je sa 28 osvojio sve sto se moze osvojiti znaci da je bio i evropski i svjetski prvak i olimpijski pobjednik . Kao plivac nije. A nije ni kasnije kao trener. Imao je trenerskih rezultata ali nije osvojio no izbliza ono sto se moze osvojiti.

  4
  1
  • On voli da ga tako zovu. A miting ima sertififikat LEN, ali je privatni. Rezultati se ne boduju za velika prvenstva, niti ima znacajnih rezultata.

   3
   1
 2. Šta je osvojio kiti se perjem Željke Ivičević koja je trenirala Dušku Radan i to je jedini rezultat za to vrijeme dobar a ostala vremena su smiješna.Ksenija.katarina,Jovana,Andjela,su najbolje svih vremena a zuber nema veze sa njima.

  5
  13

Ostavite komentar

*

code