Početna Kultura Profesori Avenira na seminaru u Jermeniji

Profesori Avenira na seminaru u Jermeniji

0

Profesori francuskog jezika Jelena Perišić i dr Miloš Avramović iz Kreativnog centra „Avenir“ iz Herceg Novog posljednju sedmicu februara proveli su na stručnom usavršavanju u Jermeniji.

Oni su zajedno sa kolegama iz Francuske, Belgije, Rumunije, Španije i Jermenije dobili jedinstvenu priliku da pohađaju seminar u okviru međunarodnog frankofonog projekta „Libres ensemble“ („Slobodni zajedno“).

Kako navode iz Avenira, temelj ovog projekta bile su univerzalne teme kao što su: sloboda, poštovanje, tolerancija, ljudska prava, jednakost, diskriminacija, multikulturalnost i solidarnost.

Profesori su se kroz niz intezivnih radionica, koje su vodili licencirani predavači iz Belgije i Jermenije, obučavani o ovom temama i vrijednosti primjene kroz pedagoške aktivnosti u svojim radnim organizacijama. Na kraju obuke svaki učesnik dobio je sertifikat Međunarodne organizacije frankofonije i fondacije „Erasmus +“ koje su i stipendirale učešće naših profesora u ovom projektu.

Tokom jednonedjeljne obuke organizovana je i kulturna manifestacija na kojoj je svaka delegacija predstavljala tradiciju svoje zemlje. Tu priliku su dvoje profesora iz „Avenira“ iskoristili da upoznaju svoje kolege sa kulturnom baštinom, turističkom ponudom i specijalitetima Crne Gore.

Takođe, oni su pored intezivnog rada boravak u Jerevanu upotpunili obilaskom glavnih znamenitosti ovog drevnog grada i njegove okoline. Između ostalog, položili su cvijeće na spomenik žrtvama genocida nad jermenskim narodom (1915-1918) zajedno sa profesorima iz ostalih zemalja i zemlje domaćina ovog jedinstvenog događaja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code