Početna Kultura Profesoru Milošu Avramoviću druga nagrada na Međunarodnom konkursu profesora francuskog jezika

Profesoru Milošu Avramoviću druga nagrada na Međunarodnom konkursu profesora francuskog jezika

2

Mladi profesor francuskog jezika, dr Miloš Avramović, iz NVO Avenir, osvojio je II nagradu na Međunarodnom poetskom konkursu profesora francuskog jezika koji je Kancelarija Međunarodne organizacije frankofonije za Centralnu i Istočnu Evropu organizaovala povodom proslave prvog Svjetskog dana profesora francuskog jezika – 28. novembar.

Na konkursu (koji je trajao od 16. oktobra do 15. novembra) zainteresovani profesori francuskog jezika iz 23 zemlje Centralne i Istočne Evrope su dostavljali pjesme na temu “Moj francuski jezik”.

-Tokom svečane proslave Svjetskog dana profesora francuskog jezika u Bukurešu, međunarodni žiri književnika, književnih prevodilaca i univerzitetskih profesora donio je odluku da prvu nagradu dodijeli profesorki iz Rumunije, dok je druga nagrada pripala članu Avenira i našem sugrađaninu dr Milošu Avramoviću. On je sa svojom pjesmom, koju je naslovio “Ma langue de Molière” tj. “Moj jezik Molijera”, osvojio II nagradu u konkurenciji od ukupno 187 profesora francuskog jezika iz Centralne i Istočne Evrope koji su poslali rad – ističu s ponosom iz NVO Avenir.

Avramović je, inače, i doktorirao na Molijerovom djelu u Francuskoj.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code