Početna Sport PROGLAŠENJE NAJBOLJIH SPORTISTA: ANA DABOVIĆ AMBASADORKA NOVSKOG SPORTA

PROGLAŠENJE NAJBOLJIH SPORTISTA: ANA DABOVIĆ AMBASADORKA NOVSKOG SPORTA

0

U organizaciji Sekretarijata za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu i Sekcije sportskih novinara Herceg Novog, večeras će od 18 h u Dvorani Park biti upriličeno proglašenje najboljeg sportiste, sportkih kolektiva i klubova Herceg Novog.

Po ocjeni žirija sportskih novinara i opštinskog Savjeta za sport, najbolji sportista u 2014. godini je kik bokser Filip Kovačević, koji je osvojio srebrnu medalju na svjetskom kupu WTK 28. oktobra u Italiji.
Među deset najboljih sportista u prošloj godini su i kik bokser Darko Boroje, koji je osvojio bronzanu medalju na istom takmičenju u kategoriji ful kontakt, zatim,vaterpolisti Stefan Pješivac, Slaven Kandić i Jovan Sarić, jedriličar Milivoj Dukić, Luka Čupić iz Triatlon kluba Herceg-Novi, maratonac (planinsko trčanje) Janko Gardović, Milo Đurković iz FK Igalo i strijelac Nikola Perišić.
Titula najuspješnijeg sportskog kolektiva pripala je i ove godine VK „Jadran”, a plakete su dobila još 4 sportska kolektiva: Streljački klub na leteće mete, KK Primorje Herceg Novi za mlađi uzrast, Stonoteniski klub Boka i ŽKK Primorje.
Priznanje za razvoj sporta pripalo je Triatlon klubu Herceg-Novi, koji je početkom ove godine organizovao prvu, veoma uspješnu Novsku skalinadu, od Škvera do Španjole.
Za sportski događaj godine proglašeno je Evropsko prvenstvo u mini fudbalu održano u Igalu. Trener godine je Vladimir Gojković iz VK Jadran, sportski radnik godine je Danilo Mitrović, koji je dao veliki doprinos razvoju sportskog ribolova. Vera Kosać Lučić dobiće priznanje za životno djelo. Ona je daleke 1956. godine kao plivačica „Jadrana” ispunila normu za učešće na Olimpijskim igrama u Melburnu, ali sticajem okolnosti nije učestvovala.
Za ambasadorku novskog sporta proglašena je košarkašica Ana Dabović, koja sada igra vrhunsku košarku u Americi. Priznanje će dobiti i FK Orjen, koji je prošle godine obilježio 90 godina rada i postojanja.

Picerija i restoran

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code