Proglašenje Parka Svetog Leopolda u Herceg Novom

Proglašenje Parka Svetog Leopolda u Herceg Novom

6
Podijeli

Uoči sjutrašnjeg velikog događaja, dolaska relikvije Sv Leopolda Bogdana Mandića u njegov rodni grad Herceg Novi, danas će u 13 časova park uz crkvu Sv Antuna biti proglašen za Park Svetog Leopolda.

Događaju će prisustvovati čelnici Opštine Herceg Novi, odbornici, predstavnici Kotorske biskupije, vjerskih zajednica, kao i građani.
Iz štampe je izašlo i reprint izdanje monografije „Bokeška priča o mladosti Sv. Leopolda iz Herceg Novog“ autora prof. Lazara Seferovića i Mateja Pašete.

Picerija i restoran

Oni otkrivaju najširem krugu vjernika, hodočasnika i turista mladog Bogdana u ambijentu njegovog rodnog grada i Boke Kotorske.

„Željeli smo da i domicilno stanovništvo rodnog grada, njegovi Novljani, otkriju prave vrijednosti svog velikog sugrađanina“, zapisali su u autori, djed i unuk, Lazar i Matej.

Prvo izdanje ove publikacije promovisano je u Herceg Novom, Tivtu i Kotoru prije 6 godina, a drugo, inovirano reprint izdanje knjige o mladosti Sv. Leopolda, povodom 150 godina od njegovog rođenja omogućila je Opština Herceg Novi.

6 Komentari

 1. Svaka cast za proglasenje parka Sv.Leopolda, ali zar nisu mogli komunalci da piciste setaliste, Karacu i mnoge ulice po gradu od lisca i smeca koje je naninelo nsvrijeme prije 4 dana. Ruzno, jer ce sutra grad biti pun, a veceras jos nista nije pocisceno.

 2. Povoljno kupujem table sa natpisom “Park nezavinosti”. Za njih dajem zadnji perper. Ne moraju da imaju tragove zemlje na sebi.

  9
  1
 3. Povoljno kupujem table sa natpisom “Park nezavisnosti”.
  Ne moraju da imaju tragove zemlje na sebi.
  Plaćam u perperima.

 4. U suštini, sve što u našem gradu posljednjih godina neko učini za dobrobit svih nas, ne broji se ukoliko taj neko nije sposoban da se samoreklamira

  13

Ostavite komentar

*

code