PROHODNO KROZ PERAST – VATROGASCI ODUSTALI OD BLOKADE

PROHODNO KROZ PERAST – VATROGASCI ODUSTALI OD BLOKADE

83
0
Podijeli

perast2Dobrovoljno vatrogasno društvo “Bogoljub Brezić” iz Perasta, obavjestilo je maločas redakciju Radija Jadran da su odusustali od najavljene blokade priobalnog puta, jer su nadležni konačno reagovali.
-Zahvaljujem vam na pomoći koju ste nam pružili u
rješavanju zaista dugogodišnjeg i teškog problema oko saobraćaja u Perastu. Pripadnici policijske ispostave Kotor već par dana u Perastu bez rezerve kažnjavaju i uklanjaju sva vozila koja su parkirana na priobalnom putu. Takodje i njima gradjani Perasta kao i DVD Perast odaju priznanje i zahvalnost na profesionalnom radu – piše u dopisu koji nam je dostavio predsjednik MZ Perat, Krsto Žmukić.

Nakon dužeg vremena put u Perastu je u potpunosti prohodan, a samim tim i siguran kako za prolaz vatrogasnih vozila, tako i za kvalitetan boravak turista i život mještana.
– Zbog svega toga DVD Perast odustaje od blokade priobalnog puta u Perastu, ali ćemo svakodnevno kontrolisati stanje na priobalnom putu i u saradnji sa policijom reagovati na uklanjanju vozila nesavjesnih vozača – navodi Žmukić.
Još jedna novost koja je izuzetno obradovala kako mještane tako i
mnogobrojne turiste jeste prolazak lokalnih autobusa BLUE LINE-a kroz mjesto. Do sada  su bili u nemogucnosti da saobraćaju pa su se putnici koji dolaze iz pravca Kotora morali iskrcavati i ukrcavati kod
tvrdjave do koje ima preko 250 stepenika.

Picerija i restoran

Podsjećamo da je kroz barokni grad višegodišnji problem uskog priobalnog puta i gustog saobraćaja trebalo da riješi u sezoni sprovođenje projekta Integrisang i održivog  sistema saobraćaja. On je uveden 2010. godine i predviđa da  građani i turisti, pored pješačenja, mogu koristiti električna vozila ili bicikla. No i pored toga, da vatrogasci nisu “digli glas” uz pomoć medija, nesavjesni pojedinci nepropisnim parkiranjem nastavili bi da urušavaju sistem i ugrožavaju prohodnost puta u hitnim situacijama.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code