Projekat „Hajde da pričamo o invaliditetu“ u Institu Igalo

Projekat „Hajde da pričamo o invaliditetu“ u Institu Igalo

0
Podijeli

Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore otpočelo je realizaciju projekta “Hajde da pričamo o invaliditetu” (Let’s speak about disability). Treninzi će se do 20. avgusta održavati u II fazi Instituta dr Simo Milošević. Projekat je dobio podršku Evropske Komisije, kroz program Erasmus+.

DCIM100GOPROCilj je da učesnici steknu bazična znanja o treningu kao metodi učenja, postizanja rezultata i podizanja svijesti. Aktivnosti projekta „Hajde da pričamo o invaliditetu“ podrazumijevaju mobilnost omladinskih radnika, odnosno dva treninga i razmjenu u kojima će učestvovati ukupno preko 90 učesnika.

Picerija i restoran

U sprovođenju projekta kao partneri učestvuju organizacije iz Srbije, Albanije, Kosova, Makedonije, Rumunije, Italije, Španije, Portugala i Grčke.
Učesnici će imati priliku da saznaju o tome kako odrasli uče, o kolbsovom ciklusu učenja, trenerskim osobinama i vještinama, karakteristikama trenerskih i fasilitatorskih vještina, o invaliditetu i modelima pristupa invaliditetu, trening dizajnu i ciljevima učenja, mini istraživanju o sredstvima i metodama.
Oni će sjutra imati priliku da prve vještine “provjere” pred kamerama, kroz praktične vježbe nakon kojih će dobiti povratne informacije trenera. Narednih dana će učesnici takođe predstaviti svoje organizacije, ali i teme na kojima će raditi u grupama naredna dva dana.

Nema komentara

Ostavite komentar