Projekat “Ispravi se i vježbaj”: U narednoj godini prema “guberu”

Projekat “Ispravi se i vježbaj”: U narednoj godini prema “guberu”

0
Podijeli

ispravi se i vjezbaj plakat 291215Udruženje fizioterapeuta Crne Gore tokom 2015. godine uspješno je realizovalo kampanju “Ispravi se i vježbaj”, tokom koje je uz podršku Uprave za mlade i sport, od 15. marta do 27. septembra pregledano 1173-je mladih od 5 do 25 godina. Projekat je sproveden u Podgorici, Bijelom Polju, Cetinju, Baru, Nikšiću, Ulcinju, Budvi, Beranama, Herceg Novom, Kolašinu, Rožajama, Žabljaku, Petnjici, Danilovgradu, Pljevljima, Kotoru i Tivtu.
Međutim, Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću podržala je projekat za narednu godinu sa svega 20% traženog iznosa. Stoga će kampanja u 2016. biti vjerovatno manjeg obima.
Ciljne grupe biće djeca uzrasta između III i VIII razreda Osnovne škole i njihovi roditelji. Glavni cilj je prevencija deformiteta kičmenog stuba kod djece uzrasta 7 – 14 godina i pružanje neophodne medicinske pomoći.
– Svjesni nedostatka materijalnih uslova, prenatrpanosti bolnica i specijalističkih ambulanti, kao i vrlo često nemogućnosti roditelja da na vrijeme uoče i spriječe razvijanje mnogobrojnih deformiteta kičmenog stuba koji se javljaju kod djece upravo u ovom uzrastu, smatramo da je neophodno uvesti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu u sve osnovne škole kako bi se djeca mogla pravilno razvijati. Kroz edukativnu kampanju koja je upućena ne samo na djecu već i na roditelje, biće omogućeno da se kod djece deformiteti uoče na vrijeme kako bi se pravovremenom reakcijom spriječile eventualne komplikacije zdravstvenog stanja djece – najavljuju iz Uduruženja fizioterapeuta Crne Gore.
Kampanju „Ispravi se i vježbaj!“ obilježili su ove godine besplatni pregledi djece i mladih od 5 do 25 godina koje su sprovodili fizioterapeuti (specijalisti primijenjene fizioterapije) sa ciljem pravovremenog prepoznavanja problema sa kičmenim stubom i stopalima.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code