Početna Ekonomija PROJEKAT ZA NOVI HOTEL “FJORD” POVJEREN BRITANCIMA

PROJEKAT ZA NOVI HOTEL “FJORD” POVJEREN BRITANCIMA

0

hotel fjordIzvršni drektor firme New Fjord Developments d.o.o. Michael Fingletone saopštio je predsjednici opštine Kotor Mariji Ćatović da je grupi arhitekata u Londonu povjerena izrada plana novog hotela „Fjord”.
Fingletone je kazao da bi plan trebalo da bude gotov do septembra, kada će biti prezentiran predstavnicima Opštine, Vlade i Uprave za zaštitu kulturnih dobara.
Marija Ćatović je veoma zadovoljna činjenicom da je nakon sedam godina, intenzivirana priča o izgradnji novog hotela „Fjord”.

– Biće to savremeni, visoko rangirani hotel (sa najmanje 4 zvjezdice) koji će se svojim izgledom i gabaritima uklopiti u ambijentalne i prirodne karakteristike područja pod patronatom UNESCO-a. New Fjord Developments d.o.o. izmirio je sve poreze, prireze i ostale finansijske obaveze prema Opštini, tako da sa zadovoljstvom očekujemo septembar i najavljenu prezentaciju plana novog hotela – izjavila je nakon sastanka Ćatovićka.
New Fjord, kao većinski osnivač isplatio je povjerioce u ukupnom iznosu od 125.000 eura, troškove stečajnog postupka od preko 55.000 eura, obezbijedio i uplatio sredstva neophodna za funkcionisanje New Fjord-a, a u narednom periodu će uložiti preko 400.000 eura, kako bi Društvo započelo sa realizacijom projekta hotela „Fjord”.
Takođe, stekli su se uslovi da većinski osnivač Micahael Fingletone preuzme poslovanje Društva koje je do skoro bilo u blokadi zbog postupaka manjinskog osnivača (UEP Montenegro d.o.o.) koji je odbijao saradnju i dogovor sa većinskim osnivačem.
Fingleton je objasnio da je zaključen ugovor sa izvođačem radova koji će preuzeti sve neophodne građevinske radove kako bi se stari hotel Fjord zaštitio od daljeg propadanja.
Angažovali su arhitekte iz Londona koji trenutno rade novi projekat izgradnje hotela Fjord, kontaktirali su i hotelske operatere, kako bi se što bolje pripremili za izgradnju.
On je najavio sasatanak sa direktorom Javnog komunalnog preduzeća „Kotor”, na kojem bi trebalo da se postigne dogovor o korišćenju prostora ispred starog „Fjorda” kao privremenog parkirališta.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code