PROJEKTNI TIM OPŠTINE HERCEG NOVI NA KONFERENCIJI STATUS U AUSTRIJI

PROJEKTNI TIM OPŠTINE HERCEG NOVI NA KONFERENCIJI STATUS U AUSTRIJI

204
0
Podijeli

Projektni tim Opštine Herceg-Novi (Vladimir Mračević, Olga Stanišić i Jelena Poledica) učestvovao je na 3. Konferenciji STATUS projekta u opštini Švehat, u blizini Beča.

Na skupu se pojavio 21 partner iz 10 zemalja (Austrija, Slovenija, Italija, Holandija, Rumunija, Grčka, Srbija, Crna Gora, Moldavija i Ukrajina) radi sumiranja dosadašnjih rezultata projekta. On se realizuje već godinu. Dogovorene su aktivnosti do kraja 2014. godine, kada se završava projekat STATUS.
On podrazumijeva izradu Strateške teritorijalne agende malih i srednjih gradova – urbani sistemi, gradova Jugoistočne Evrope, koji učestvuju u njegovoj izradi. Projekat finansira Evropska komisija sa 1.874.105 eura. Usmjeren je ka razvijanju strategija u skladu sa direktivama EU i načelima održivog razvoja.
Na konferenciji je svaki od učesnika održao prezentaciju rezultata prve radionice lokalnih timova sa zainteresovanim stranama (stakeholders).
U Herceg-Novom je prva radionica održana od 19-21. novembra na kojoj su analizirana dva ključna pitanja: prostorni aspekt razvoja turizma i razvoj infrastrukture kao podrške održivom razvoju turizma, sa posebnim osvrtom na poluostrvo Luštica. Prezentacija Opštine Herceg-Novi je dobila visoku ocjenu ekspertskih partnera koji prate ovaj projekat, posebno metodologija koja se koristila u analizi ključnih tema.
Učesnici skupa su zajedno sa menadžmentom projekta usvojili agendu daljih aktivnosti na implementaciji projekta kako u sadržajnom, tako i u finansijskom dijelu. Dogovoreno je da se sljedeća konferencija održi u Bolonji (Italija) u julu mjesecu naredne godine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code