Projektovanje puta na Luštici umjesto 160 koštaće 90 hiljada eura

Projektovanje puta na Luštici umjesto 160 koštaće 90 hiljada eura

0
Podijeli

Izrada Glavnog projekta lokalnog puta na Luštici, nakon otvaranja 6 pristiglih ponuda u ponovljenom postupku, povjerena je firmi Projectman doo iz Podgorica, čija je ponuda prvorangirana i najpovoljnija.

Iz opštinske Komisije za  vrijednovanje ponuda navode da je ova podgorička kompanija  za projekat 6 km dugog puta ponudila 89.903 eura sa PDV-om. Zanimljivo je da je procijenjena vrijednost izrade projekta sa uračunatim PDV-om iznosila 160.000 eura, što je skoro 70 hiljada eura manje.

Picerija i restoran

Drugorangirana je bila ponuda podgoričkog Instituta za građevinarstvo koja je takođe bila ispravna, a iznosila je 153 hiljade eura sa PDV-om.

Kao neispravne, odbijene su 4 pristigle ponude: barskog Profil ing-a doo i podgoričkih Put inženjeringa doo, Civil engineer-a doo i Geotechnics, Projects & Consulting-a doo.

U toku je žalbeni postupak, a do njegovog isteka, iz firme Projectman nijesu mogli da daju nikakve detalje.

Riječ je o izradi glavnog projekta lokalnog puta na poluostrvu Luštica, od postojećeg Rose-Krašići do puta Babunci-Krašići, saobraćajnice dužine 6 km i širine 6 m.

Podsjetimo da je izgradnja ovog puta od značajna za gradnju budućeg kompleksa “Montrose”.

Potpisivanjem novog aneksa ugovora sa konzorcijumom firmi Northstar iz Tivta i Equest Capital Limited sa of-šor ostrva Džersi, u decembru prošle godine, Vlada se obavezala da će do njihove lokacije za turistički kompleks “Montrose”, na poluostrvu Luštica, početi izgradnju infrastrukture u roku od šest mjeseci.

Konzorcijum Northstar i Equest Capital Limited zakupio je u septembru 2009. godine 520.000 kvadrata zemljišta, za gradnju turističkog kompleksa visoke kategorije, uz minimalni iznos investicije od 210 miliona eura.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code