PROLONGIRANA REKONSTRUKCIJA ŠETALIŠTA

PROLONGIRANA REKONSTRUKCIJA ŠETALIŠTA

124
0
Podijeli

Potpisivanje ugovora sa izvođačem o sanaciji preostalog dijela Šetališta Pet Danica, u dužini od 365 m, na potezu od plaže Milašinovića na Toploj do restorana Galeb u Igalu, još nije moguće. Nedostaju “određeni parametri” iako su u Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog u potpunosti spremni za posao koji ih čeka.

– Nemamo još u opštini verifikovan projekat. Očekujemo da će to biti u narednih nekoliko dana. Ranije je bilo najavljeno da je to trebalo da bude obavljeno prošlog petka, međutim nije – kaže nam direktor Agencije, Slobodan Popović.
Predsjednik Opštine Dejan Mandić izjavio je i da je problem građevinska dozvola koja usporava početak dugo najavljivane rekonstrukcije šetališta.
– Sve što predsjednik kaže uvijek je tačno, pa tako i ovaj put. Ali ne bih rekao da je to problem, već samo čekamo da sve administrativno bude završeno – ističe Popović.
Posao nabavke 3000 kvadrata betonske galanterije vrijednosti 55 hiljada eura, dodijeljen je hrvatskom preduzeću Beton Lučko Montenegro doo, koje ima svoje predstavništvo u Crnoj Gori.
Rok za završetak rekonstrukcije je 90 kalendarskih dana.
Čitava investicija je planirana na 300.000 eura, od čega JP Morsko dobro izdvaja 150.000, a drugi dio opština Herceg Novi.
Projektom je planirano da se osim popločavanja proširi dio trase Šetališta i postavi nova ograda i javna rasvjeta.
Kašnjenje administracije u odobravanju projekta odlaže rekonstrukciju koja će dočekati, kao je krenulo, glavnu sezonu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code