Početna Naslovna Promo cijene smještaja u Herceg Novom, prije i poslije sezone

Promo cijene smještaja u Herceg Novom, prije i poslije sezone

10

U susret glavnoj turističkoj sezoni, lokalna Turistička organizacija u saradnji sa NTO uskoro kreće na tzv „road show“ odnosno promociju ponude u predsezonskom i podsezonskom periodu u gradovima regiona. Cilj je da se sezona produži i poveća broj turista u maju, junu, septembru i oktobru.

Fokus ponude biće niže cijene smještaja koje su dogovorene sa privatnim izdavaocima, uz turističke kartice koje obezbjeđuju obilazak grada, gradskih atrakcija i znamenitosti, kao i obilazak zaliva.

Road show obići će Beograd, Novi Sad, Suboticu, Kragujevac, Banja Luku, Sarajevo i Tuzlu, kazao je Radiju Jadran direktor TO, Pavle Obradović:

– Napravili smo izuzetno atraktivnu ponudu za maj i jun, na što ćemo se najviše fokusirati, uz ponudu tokom sezone i u podsezoni. Razgovaraćemo sa tamošnjim agencijama i predstaviti im ponudu. Biće to paket aranžmani za 3, 5 i 7 noćenja, za maj, jun septembar i oktobar. Riječ je o promo paket ponudi sa privatnim izdavaocima smještaja koji su ponudili nešto niže cijene. TO će subvencionirati turističku city card karticu od 5 eura za obilazak tvrđava, za svakog gosta koji dođe u ovom periodu – pojasnio je Obradović.

Promo cijene smještaja iznose od 8 do 10 eura po osobi za noćenje, dok se pregovara sa nekoliko restorana da usluge polupansiona budu 10 eura, a doručka 2, kako bi noćenje s doručkom iznosilo 10 eura.

City card, bilbordi…

Obradović je podjsetio da će city-card kartica moći da se nabavi u turističkim Info-biroima, po cijeni od 5, 10 i 20 eura.

– Kartica od 5 eura omogućava obilazak tvrđava, Zavičajnog muzeja, Njegoševe škole. Kartica od 10 eura dodatno omogućuje turu brodom do Žanjica – tzv. Bay-tour, dok kartica od 20, osim pomenutog, omogućava i posjetu Avanturističkom parku na Vrbanju. Kartice su trenutno u izradi – naveo je Obradović.

Gradska ponuda biće promovisana i na bilbordima, kroz regionalne medije, kao i na društvenim mrežama, što bi, kako se nadaju u TO, trebalo da rezultira boljom posjetom u odnosu na prošlu godinu.

Prema posljednjim statističkim podacima TO, u Herceg Novom boravi 3.300 registrovanih gostiju, što je za 51% bolja posjeta u odnosu na isti period lani.

Redizajniran sajt  

Turistička organizacija redizajnirala je sajt koji je unaprijeđen i pregledniji, na kojem turisti mogu dobiti informacije o gradu, smještaju, gradskim atrakcijama, aktivnom odmoru.

Uz to, novina je live-chat na sajtu, aktivan od 8 do 20 h. Na taj način omogućena je takođe direktna komunikacija za zaposlenima u TO, koji će turiste direktno povezivati sa nosioima turističke privrede – izdavaocima smještaja, restoraterima, rent-a-car agencijama i slično.

Obradović je stoga pozvao turističke poslenike da se obrate TO, kako bi napravili zajedničku prezentaciju njihove djelatnosti.

Za one koji preferiraju komunikaciju preko interneta, od nedavno je u funkciji nova GIS aplikacija Herceg Novog (geografsko informativni sistem) dostupna u App Store-u, koja predstavlja direktorijum svih privrednih društava u Herceg Novom.

Osim toga, nastavlja se projekat virtuelne šetnje gradom, tokom koje su do sada snimljeni svi hoteli, veliki broj apartmana, gradske atrakcije, šetalište, plaže, koje su dostupne na Google Maps-u i Google street view-u, koje će biti iskorišćene za aplikaciju.

Na sajtu TO od nedavno je i novi trominutni promo spot grada, kojim je prezentovan projekat „2 doživljaja u 1 danu“ – primorski i planinski. Obuhvaćene su gradske atrakcije, istorijsko i kulturno nasljeđe i promocija kajakinga, jedrenja i ronjenja uz vožnju biciklom, šetnjom i paraglajdingom u zaleđu. Taj vid ponude probudio je veliko interesovanje turista i blogera, pa su tako pojedine agencije iz Rusije i Makedonije već počele sa bukingom, kaže Obradović.

I ove godine od 1. juna biće  otvoreno 18 Info biroa, od kojih je trenutno aktivno šest.

10 Komentari

 1. Instalirao aplikaciju i pogledao sajt.
  Aplikaciju izbrisao i neću ponovo na vaš sajt.
  Aplikacija loša i sa malo podataka uz to na ruskom. Sajt je loš , koči, loše organizovan, premalo informacija ili gdje ima previše Malo koće na njega drugi put otići a aplikaciju će izbrisati. Šta ste moglo bolje i jeftinije ne bih rekao da i to ne obesmislite.
  Pustili ste neupotrebljivu aplikaciju. Dva netavršena i loša proizvoda. Uradili ste svašta nešto i ništa jer ne znate mnogo pa ni obavještenje da date (to je posebna priča). Ocjena 2+ / možda će nekad neko ovo sve da upristoji. Opet pravite katalog koji neće niko, tj neće mlije je “skuplje” na drugom mjestu nego “jeftino” jer je kod vas jeftino jer vas doniramo i satim parama nas ponižavate.
  .

  6
  5
 2. Neke stvari prosto ne mogu da se rade addhoc.
  Ako ste već planirali da radite spot, potrebno je bilo da razradite scenario i knjigu snimanja, da se definisu tacne lokacije, ritmika i naracija. Ovdje ste samo nabacali neke ne bas lijepe kadrove z’dronom – po sistemu: “ima se moze se, raskoš vidi se” i naravno ukakili ste se u isti.

  Ako ste planirali da imate par koji ce da proba “dvije aktivnosti u jednom danu”, onda ste trebali da se fokusirate na par i dvije aktivnosti. Ako je spoj more – planina, promovisite aktivnost na moru pa na planini. Ako treba da se promovise vise, radite ili vise kratkih dinamickih spotova uparenih aktivnosti, ili ih uparujte tako da se osjeti da su u pitanju dani.

  Ritmicki, spot je katastrofalan. Izbor muzike je ocajan. Muzicka podloga trazi kratke dinamicke rezove, kadrove ispod sekunde, mnogo subjektivnih kadrova (ono sto akteri spota vide), jer ovakva tema uvodi u dramatican rasplet.

  Ne uvodite druge likove bez najave. Htjeli ste da stavite i paraglajding, ali ocigledno niste mogli da natjerate ili glumicu ili paraglajding nije bio moguc u danima kada ste snimali. Ne moze da se upoznamo sa jednim likom kroz spot i sve aktivnosti i onda na kraju imamo sasvim drugo lice u krupnom planu. Izgleda kao da je snimak ukraden sa neta i podvaljen kao nesto lazno.

  Odakle pas na Zlijebima? Nemamo psa tokom cijelog spota i onda, opa evo ga pas. Pas ispada lutalica. Ne moze tako

  Ako imate vec toliko godina radnog iskustva u turizmu, ako se u CV pise da se bavite digitalnim marketingom, ove osnovne “sitnice” morate da znate.

  Dobre ideje unistavate ekstremno losim realizacijama.

  Bolje je ne napraviti nista i ostaviti ideju da se “krčka” dok se ne stvore uslovi, raditi cijelo ljeto na razradi, snimanju materijala, organizovanju logistike, pisanju scenarija, muzike, naracije, teksta … nego sklepati nesto sto je pucanj u koljeno.

  Aktivnosti koje Novi nudi su mnogo iznad broja, kvaliteta i raznovrsnosti u odnosu na ogroman broj drugih destinacija. Bogom dano podrucje, a vi se time sprdate ovako losim spotom.

  Upamet se!

  9
  3
 3. koja muzika na ovaj promotivni film, vi ste kompletni nestručni ! zaustavite ovoga neljubaznog, neprijatnog , nerazumljivog direktora ,unistit će i kamen, godinu dana radiš kartice ,plastika , zaposlili ste 100 ljudi i ni najmanja promijena na bolje u radu organizacije nije vidljiva, baš jadno i bedno.

  14
  4
 4. Najviše se gosti žale van sezone da im je boravišna taksa preskupa.Pa predlažem da se prije i poslije sezone smanji upola.To bi bio veliki doprinos od TO.
  Očekujemo da se i po pitanju parkinga smanje sijene.
  Ili da se ukine parking servis koje je predlagala Novska lista.

  9
  4
 5. Redizajnirali ste sajt? A kada to? Jedino sto se moze vidjeti jeste da nema vise malware interstitials na sajtu, ostalo je sve skoro pa identicno.

  Pohvale za napredak u ostalim sferama (vece nego za 20 godina unazad) ali sto se tice ostvarivanja adekvatnog internet prisustva/marketinga imate jos dosta, dosta da naucite.

  3
  1
 6. JOS SAMO NAM GOSTI FALE. POLAKO SA TE CENE KO CE DA DODJE VIDITELI DA SU SVI NASI TRADICIONALNI GOSTI SRBIJA BOSNA OTISLI U CABAR. JEDINO AKO VI NEMATE NEKI KEC IZ RUKAVA PA STE NAM PRIREDILI IZNENADJENJE U VIDU KINEZA JAPANACA DANACA NEMACA FRANCUZA MRKA KAPA.

  13
  7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code