Početna Oko nas Budva Promocija knjige aforizama “Žensko pismo”

Promocija knjige aforizama “Žensko pismo”

0

U Narodnoj biblioteci Budve, u srijedu će biti promovisana Knjiga aforizama “Žensko pismo”, koju je priredila Deana Sailović.

Pored priređivača učestvovaće autor predgovora Vladislav Vlahović i autorke čiji su se aforizmi našli u knjizi: Slavka Klikovac, Milojka Jovović, Milica Aranitović Papović, Nina Sarić, Maja Mišnić i Esma Sarić. Moderatorka će biti Stanka Stanojević.

Picerija i restoran

“Deana Sailović je u ovom izboru nastojala i uspjela da čitaocima na ovim prostorima predstavi svu vrijednost i ljepotu aforizama, nastajalih od kraja 19. vijeka do danas, na teritoriji nekadašnje zajedničke države. Vrijednost knjige je utoliko veća, što sličnih knjiga na našem jeziku nema. Obuhvatila je aforizme čiju je vrijednost potvrdilo vrijeme, ali i one koji su nedavno nastali, koji su se izdvojili originalnošću, kvalitetom i dopadljivošću. Knjiga sadrži 1805 aforizama od 180 autorki, a priređivačica je imala uvid u desetine autorskih zbirki aforizama, brojne zbornike, antologije, časopise, recenzije, predgovore, pogovore, internet portale i društvene mreže” zabilježio je recenzent Aleksandar Čotrić.

Kako podsjećaju u Narodnoj biblioteci, Deana Sailović rođena je u Sarajevu, živi u Sremskim Karlovcima, aforističarka je i autorka tri knjige, priređivač, član udruženja književnika Srbije, Društva književnika Vojvodine i Beogradskog aforističarskog kruga.

Promocija e najavljena u 19 časova.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code