Početna Kultura Promocija knjige „Boka u tragovima iščezlih vremena“

Promocija knjige „Boka u tragovima iščezlih vremena“

1

U galeriji “Novi to sam ja” sjutra će biti promovisana knjiga Novljanina dr Vladimira Roganovića, “Boka u tragovima iščezlih vremena“.

galerija-novi-to-sam-jaKnjiževna, kulturna i istorijska prošlost u naučnom časopisu “Boka” (1969–2005), odnosno bogata duhovna hronika nekoliko vjekova Herceg Novog i Boke Kotorske, našli su se u Roganovićevoj knjizi.

Metodološkim postupkom analize priloga „Boke“ koju je 1969. godine pokrenula grupa naučnih i kulturnih radnika vezanih za Zavičajni muzej u Herceg Novom, dokazana je i istaknuta važnost tog zbornika i dat sintetički prikaz najznačajnijih etapa u kulturnom i istorijskom razvoju Grada i Zaliva od najdavnijih vremena do početka XXI vijeka.

Knjiga je i sažeti „vodič“ kroz kulturnu istoriju grada i Boke Kotorske u kojem su istaknute ličnosti koje su presudno oblikovale istoriju, kulturu i umjetnost: od kralja Tvrtka I, preko čitavog niza naših i evropski značajnih ličnosti, do velikana koji su živjeli i stvarali u Herceg Novom, poput nobelovca Iva Andrića.

Na promociji knjige, u 19 h, govoriće autor, dr Vladimir Roganović i istoričar umjetnosti i publicista, Lazar Seferović.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code