Promocija Nove godine u Herceg Novom i Praznika mimoze, spoj tradicionalnog i...

Promocija Nove godine u Herceg Novom i Praznika mimoze, spoj tradicionalnog i digitalnog marketinga

6
Podijeli

Turistička organizacija Herceg Novog ove godine primjenjuje novi model marketinga, fokusiran na konkretnu destinaciju. Herceg Novi se reklamira na nekoliko televizijskih kanala, poput RTS-a, TV Prve, BN TV-a, a kao najnoviji model je reklamiranje dočeka Nove godine na vozilima javnog prevoza u većim gradovima regiona.

Prema riječima direktora, Pavla Obradovića, finansiranje odlazaka na sajmove, iznajmljivanje prostora i reklamiranje “u moru” drugih gradova i agencija nije dovoljno efikasno, kao direktni marketing.

Picerija i restoran

– Taj model smo primjenili u Sankt Peterburgu, regionu i nekim evropskim gradovima, gdje smo krenuli sa malo agresivnijim digitalnim i marketingom tradicionalnog tipa, što je urodilo plodom u predsezoni i postsezoni 2018. i nadamo se u 2019. biće većeg efetka – ističe on.

TO Herceg Novi, uz Sankt Peterburg, aktivne marketinške kampanje sprovodi u Srbiji, BiH, Makedoniji i Sloveniji. Zakupljeni su bilbordi na udarnim lokacijama u Beogradu, Banja Luci, Bijeljini, Sarajevu, Trebinju, Nikšiću, Tivtu, Podgorici, Novom Sadu, kao i na trolejbusima, autobusima i tramvajima, dok će u Novom Sadu reklama Herceg Novog biti i na taksi vozilima.

Ako se ovaj način pokaže dobrim, uslijediće reklamiranje predsezone i postsezone.

– Planiramo da u većim gradovima zakupimo bilbodrde na duži vremenski period, kako bismo imali dobru lokaciju, koju vidi čitav grad. Važno je da iskombinujemo tradicionalni, sa novim metodama digitalnog marketinga i da “osvajamo” destinaciju po destinaciju, koja nam je od interesa – objašnjava Obradović.

Fokus je na destinacije odakle dolaze “low cost” letovi, kao i da se turistički proizvod Herceg Novog prodaje, ne samo kao smještajni, već i kao aktivnosti, izleti u okolne gradove, obilazak Avanturističkog parka, dva doživljaja u jednom danu – primorski i planinski.

TO Herceg Novi je prezentovala ponudu dočeka Nove godine i  Praznika mimoze na press konferencijama u saradnji sa NTO i LTO u Beogradu, Trebinju, Dubrovniku i na Jahorini. Promocije su organizovane i u Kolašinu, Žabljaku, Nikšiću i Podgorici.

Promocija dočeka Nove godine ide na portalima: Klix ba. Exluziva.ba, Furaj.ba, kao i na Radio S Srbija, Radio S Crna Gora, PR Centar, Trebinje live, Naxi radio, Bobar radio, Volim Podgoricu, Blic, B92, Radio Padrino, Na dlanu, Bankar.me, Večernje novosti, Analitika, Politika.

6 Komentari

Ostavite komentar

*

code