Promocija romana Miraša Martinovića “Drugoga sunca luče” u Tivtu

Promocija romana Miraša Martinovića “Drugoga sunca luče” u Tivtu

1
Podijeli

drugog sunca luceU okviru 11. Festivala mediteranskog teatra “Purgatorije” u rezidencijalnom kompleksu Ksenija-Porto Montenegro za sjutra je najavljena promocija romana “Drugoga sunca luče”, autora Miraša Martinovića. Organizatori su Centar za kulturu Tivat i Porto Montenegro, a početak promocije je u 21h.

Roman je naišao na veliki odziv kod najšire čitalačke publike, zbog osobenog pristupa Njegoševoj ličnosti i njegovom vremenu. Kjnjiga otkriva nepoznatog Njegoša i razlikuje se od svih do sada napisanih knjiga o crnogorskom pjesniku, vladici i vladaru.
– Ovim romanom crnogorska književnost je dobila monumanetalno djelo. To je refleksivno herojska poema velike narodne, filozofske i teozofske drame Njegoševe, iskazana u bogatim jezičkim slojevima kroz dramski – monološki i razgovorni, te književno – lirski feonomen izraza, što ovo djelo čini jedinstvenim ne samo u crnogorskoj nego i u evropskoj literaturi, i što ga čini dostojnim imena Njegoša i njegove slave – kazao je dr Čedomir Bogićević.
Martinović je ovoga ljeta za ukupno djelo i univerzalne poruke koje sobom nosi dobio regionalnu književnu nagradu Teuta.

Picerija i restoran

1 komentar

Ostavite komentar

*

code