Početna Turizam Promocija turističke ponude destinacije na tržištima njemačkog govornog područja

Promocija turističke ponude destinacije na tržištima njemačkog govornog područja

2

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavila je turističku ponudu destinacije na  dvodnevnoj on-line B2B AVIAREPS turističkoj berzi namjenjenoj  turoperatorima, predstavnicima avio-industrije i medijima sa tržišta njemačkog govornog područja.

Foto: NTOCG

 Predstavljanje turističke ponude Crne Gore na virtuelnoj AVIAREPS turističkoj berzi važan je dio promocije i pozicioniranja destinacije na tržištima Njemačke, Austrije i Švajcarske.

 Uz aktuelnu turističku ponudu, učesnicima su putem on-line sastanaka, predstavljeni  i zdravstveno–bezbjednosni protokoli koji se sprovode u našoj zemlji. Posebno je bilo riječi o ponovnom uspostavljanju redovnih avio-linija sa Crnom Gorom, imajući u vidu da je niskobužetna avio-kompanija Wizz Air obnovila let  na relaciji Memingen -Podgorica, a od 12. Februara se otvara i linija Dortmund-Podgorica.

Sastancima je prisustvovalo preko pedeset turoperatora, predstavnika avio-industrije i medija među kojima su: FTI Touristik, DER Touristik Deutschland, Holidaypirates, Holidaychek, ÖAMTC, Eberhardt Travel,  Mondial, Reiseburo KUONI, Globetrotter Reiseburo, Ana Airlines, TUI Reisen, Alpina Reisen, Best-Reisen, Bigxtra Touristik Gmbh, Columbus Reisen, Costa Kreuzfahrten, Flughafen Zurich, Bauer Media group, Bussines Travel, Magazine Reiselust, Bruckmann Verlag i dr.

Virtuelna AVIAREPS turistička berza bila je prilika i da predstavnici NTO CG održe on-line sastanak sa kolegama iz  Turističke organizacije Njemačke (Deutsche Zentrale fur Tourismus) na kojem su razmijenili mišljenja i iskustva dobre prakse u oblasti turizma s naglaskom na buduće planove djelovanja kao odgovor na krizu u turističkoj industriji koju je izazvala pandemija COVID 19.

U skladu sa aktuelnim trendovima i prilagođavajući se trenutnim okolnostima NTO CG je stavila  fokus na digitalnu promociju kada je riječ o tržištu njemačkog govornog područja.

Foto: NTOCG

 Kao je najavljeno, u narednom periodu NTO CG će predstaviti ponudu destinacije na on-line događaju za medije “IMM” (International Media Marketplace), virtuelnoj turističkoj berzi „ITB NOW 2021“, kao i na virtuelnom sajmu „Ferien Messe“. Takođe, u zavisnosti od situacije sa pandemijom Covid 19, planirano je učešće na sajmu „CMT“ koji se održava u Štutgartu i na kojem je Crna Gora prethodne godine bila zemlja partner.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code