PROMOCIJOM ZBORNIKA “BOKA“ I DODJELOM NAGRADA SKLOPLJEN 10. TRG OD KNJIGE

PROMOCIJOM ZBORNIKA “BOKA“ I DODJELOM NAGRADA SKLOPLJEN 10. TRG OD KNJIGE

183
0
Podijeli

bela_vistaPromocijom 32. broja časopisa „Boka“ uz dodjelu nagrada najboljim autorima i izdavačima završen je proteklog vikenda jubilarni 10. Trg od knjige na Belavisti.

Žiri: Ratomir Ratko Pavlović, Vojislav Bulatović i Zoran Živković, donijeli su jednoglasnu odluku da Plaketa za dječiju knjigu godine pripadne Dejanu Đonoviću za „Slane pjesme“.

Picerija i restoran

Plaketa za najljepšu knjigu pripala je izdavačkim kućama Oktoih iz Podgorice i Štampar Makarije iz Beograda za izdanje „Pravoslavni manastiri u Crnoj Gori“ Tatjane Pejović i Aleksandra Čilikova. Za najbolju ediciju, plaketa je pripala Izdavačkoj kući Orfeus iz Novog Sada za kolekciju šest knjiga prepjeva engleskih i francuskih pjesnika „Moji pjesnici 1- 6“, u prepjevu pjesnika Milovana Danojlića. Plaketa za izdavački poduhvat godine pripala je kući Arhipelag iz Beograda, za izdanje Aleksandra Rakovića „Rok end rol u Jugoslaviji 1956.- 1968.“.

Predstavljajući novo izdanje časopisa „Boka“, prof. dr Zlata Bojović kazala je da sadržajem i formom on nadmašuje godišnjake ovakve prirode. Najnoviji broj obuhvata 16 studija koje su raspoređene u dva kruga – prvi upućen samo na Novi, a drugi na Boku. Mr Zorica Čubrović ocijenila je da je zajednički imenitelj svih radova trud da se, u skladu sa visokim stručnim i naučnim kriterijumima, ostvari postojani kvalitet i u riznicu, kakvom se smatra ovaj ugledni časopis, unesu bogatiji i raznovrsniji sadržaji.

Direktorka  Gradske biblioteke, Nevenka Mitrović podsjetila je na deceniju Trga od knjige, na kome se do sada našla izdavačka produkcija više od 150 izdavača.

– Misija ove manifestacije je da diskretno, ali neprestalno ukazuje na prave vrijednosti u literaturi i nauci, pa i utiče na formiranje svijesti o važnosti čitanja – istakla je Mitrovićka.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code