Početna Turizam PROMOVISAN PROJEKAT “ODMOR ZA SVE”

PROMOVISAN PROJEKAT “ODMOR ZA SVE”

0

odmor za sve pressU hotelu „Ramada” u Bukureštu promovisan je projekat „Odmor za sve” (Holiday4all) koji afirmiše destinacije u periodu vansezone. Sprovode ga radne grupe Calypso programa, odnosno Turistička organizacija Srbije, Dunavski centar za konkurentnost i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.
NTO i TOS su aktivne članice Evropske komisije za turizam i putovanja gdje u punom kapacitetu zastupaju interes regiona u pravcu kreiranja turističkih proizvoda i promocije na vanevropskim brzorastućim tržištima, poput kineskog, japanskog, indijskog ili prekookeanskog, što je i jedan od bitnih strateških ciljeva i opredjeljena obje zemlje. Direktor NTO-a Saša Radović je ocjenio da projekat pruža priliku da, putem finansiranja od sredstava Evropske komisije, nove kategorije potencijalnih turista budu upoznate sa turističkom ponudom u periodu vansezone.
– Ponude naše dvije destinacije nisu konkurentne nego komplementarne, posebno na trećim tržištima, rekao je Radović i upoznao prisutne sa četiri ciljne grupa turista kojima se projekat direktno obraća. To su: 1) mladi starosne dobi od 18 do 30 godina; 2) Porodice sa većim brojem članova i djecom predškolskog uzrasta koje su zainteresovane za finansijske olakšice turističkih destinacija van glavne sezone; 3) Osobe sa hendikepom koje izbjegavaju određene uslove infrastrukturnog pritiska tokom špica sezone; 4) I sve izraženija i u turističkom rastu – grupa seniora, osobe preko 65 godina, koja bilježi porast broja putovanja i odlični su potrošači, ali zbog klimatskih uslova preferiraju vansezonsku ponudu.
Izuzetan benefit projetka za Crnu Goru i Srbiju će biti produženje sezona, integrisanje cjelogodišnje ponude i posebno porast zapošljavanja u periodu vansezona.
Menadžer projekta, Kristina Kujundžić ispred TOS-a, je rekla da je ideja projekta da se kroz primjer postignutih rezultata partnerstvo proširi na makroregion Dunava od dvanaest zemalja što će doprinjeti transnacionalnoj saradnji i većem kretanju turista. Očekuje se da će ovaj projekat povećati već značajan obim turističkog prometa naše dvije zemlje i u region privući nove turiste iz šireg područja Evrope.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code