Početna Oko nas Dubrovnik Pronađeno tijelo trećeg radnika HE Plat

Pronađeno tijelo trećeg radnika HE Plat

1

U odvodnom tunelu Hidroelektrane Dubrovnik u Platu sinoć je pronađeno beživotno tijelo preostalog nestalog radnika u požaru, obavijestila je dubrovačka policija, prenosi portal Index.hr.

Foto: Index.hr

Detaljna danonoćna potraga za trećim radnikom hidroelektrane, stradlog u požaru, koji je izbio u četvrtak, vodila se na širokom području od Prevlake do Mljeta, ali do nedjelje uveče nije bilo rezultata.

Potragu su otežavali i nepovoljni vremenski uslovi. U subotu je odlučeno da se nakon ispuštanja vode još jednom detaljno pregleda odvodni kanal hidroelektrane, koji je prethodno dvaput pregledan.

Načelnik dubrovačke policije, Ivan Pavličević izjavio je sinoć kako je tijelo trećeg radnika Hidroelektrane Plat pronađeno u uskom prostoru sporedne cijevi odvodnog tunela hidroelektrane, koja je već bila pretraživana, ali na nedovoljnoj dubini.

Pavličević je istakao kako u ranijim pretragama ronioci u taj dio hidroelektrane nisu mogli ući s opremom ni detaljno ga pregledati, pa je bilo potrebno ispumpati cijeli odvodni kanal, čime se smanjio nivo vode i u sporednoj cijevi.

U potrazi koja je trajala četiri dana učestovovali su pripadnici policije i HGSS-a, vatrogasnih jedinica i dobrovoljnih društava, kao i ronioci, radnici HE Plat i mještani.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code