Prošao akcioni plan za projekat „Adriatic canyonig – Adriatic canyons adventure tours“

Prošao akcioni plan za projekat „Adriatic canyonig – Adriatic canyons adventure tours“

6
Podijeli

U Širokom Brijegu se prošle nedjelje sastao projektni tim i Uprvani odbor prekograničnog projekta „Adriatic canyonig – Adriatic canyons adventure tours“. Prezentovane su projektne aktivnosti, usvojen je akcioni plan, predstavljena Strategija komunikacije i dogovoreni dalji koraci u realizaciji projekta, saopšteno je iz pr službe Opštine Herceg Novi.

Partneri iz tri države i šest gradova su ukratko predstavili što su do sada uradili i što planiraju. Uključeni su grad Široki Brijeg, Opština Grude (BiH), gradovi Drniš i Obrovac, Razvojna agencija Zadarske županije i Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog (Crna Gora).

Picerija i restoran

Direktor hercegnovske Agencije Boro Lučić izabran je u rukovodeći tim projekta koji je finansiran iz INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora od 2014-2020. Vrijednost je 1.879.251 euro, od čega je sufinansiranje iz EU sredstava 85%.

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg-Novog, u okviru projekta će izgraditi avanturistički park na Vrbanju ispod Orjena, koji će ujedno biti i prvi takav u Boki Kotorskoj. Na taj način bi i zaleđe Herceg Novog bilo prepoznato kao atraktivno u ukupnoj turističkoj ponudi grada, jer do sada taj kraj nije bio dovoljno valorizovan. Iz ukupnog budžeta projekta za avanturistički park na Vrbanju opredjeljeno je 305.000 eura.

Cilj projekta je jačanje socijalnog, ekonomskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja između Hrvatske, BiH i Crne Gore kroz jačanje i diverzifikaciju turističke ponude u jadranskom zaleđu, kao i izrada zajedničkog prekograničnog modela koji će omogućiti bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine.

Njime se želi podstaći razvoj aktivnog turizma na sljedećim lokacijama: Zrmanja i Čikola u Hrvatskoj, Peć mlini i Borak u BiH, te Orjen – Vrbanj u Crnoj Gori.

Uređenjem male turističke infrastrukture, navedene destinacije jadranskog zaleđa biće prepoznatljive kao outdoor destinacije, koje će, osim što će upotpuniti ponudu turistima koji posjećuju jadransku obalu, i same biti pozicionirane na emitivnim tržištima kao atraktivne lokacije aktivnog turizma s novim sadržajima, koji su usmjereni ciljnim tržištima koji preferiraju aktivni i adrenalinski odmor – podsjećaju iz lokalne uprave.

6 Komentari

 1. Samo se pridrzavajte Izborovih projekata i svima ce nam biti dobro.Na zalost svih ns je sto ova vlast nema iskreno kadrovskih kapaciteta -ali valjda ce konsultovat ove iz Izbora,samo da novi krene jednom naprijed.

  8
  1
  • ‘Ajde ne mlati Ledinac. Baš me boli ko je zaslužan, a boduje se tek kada se presječe vrpca i počne sa radom neki od tih poligona. Do tada je dugačak put, pa možda i tebe tada izglasaju za nekog “faktora” u gradu pod Orjenom da ti presječeš tu istu vrpcu.

   3
   6

Ostavite komentar

*

code