Početna Društvo Proširen kapacitet Azila na Dizdarici, privremeni dom za još deset nezbrinutih pasa

Proširen kapacitet Azila na Dizdarici, privremeni dom za još deset nezbrinutih pasa

1

DOO Čistoća okončalo je aktivnosti na proširenju kapaciteta u Azilu za napuštene pse na Dizdarici, čime je broj trenutno zbrinutih pasa povećan na 90.

Foto: Slađana Kovačević

Kako informišu iz ovog preduzeća, privremeni dom sada je dobilo još deset jedinki pasa u 10 kućica.

„Danas je u Skloništu za napuštene životinje na Dizdarici zbrinuto oko 90 jedinki pasa raznih rasa, veličina i dobi… S obzirom da je kapacitet Skloništa za napuštene životinje tokom ljetnjeg perioda bio maksimalno popunjen, tokom septembra su organizovani radovi na proširenju kapaciteta. Proširenjem kapaciteta je obezbijeđen neophodan prostor za boravak pasa i svakodnevne aktivnosti jedinki“, saopštavaju iz Čistoće.

U ovom preduzeću ističu da je porast pasa lutalica sve više prisutan u savremenom društvu kao ozbiljan društveni problem, do koga najčešće dolazi usljed neodgovornog ponašanja vlasnika koji napuštaju svoje kućne ljubimce.

„Naša želja je da Sklonište za napuštene životinje na Dizdarici bude mjesto privremenog zbrinjavanja pasa lutalica do momenta njihovog udomljavanja. Pronalaženje toplog doma u kojem će im biti pružena adekvatna briga i ljubav koju će oni nesebično uzvratiti je od posebnog značaja za cijelo društvo, jer je bezbjednost i dobrobit i pasa i građana interes svih nas“, zaključuju u Čistoći.

Nove kućice zajednički su postavljali zaposleni u Čistoći kao i grupa volontera, koja svake nedjelje obilazi Azil i pomaže u održavanju, hranjenju i šetanju pasa.

Jedna od stalnih volonterki, Slađana Kovačević apelovala je ponovo na sve koji mogu i žele da pomognu, da doniraju ćebad koju više ne koriste ili da pomognu u nabavci novih kućica. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti u Fb grupi „Beautiful animals“, koju ažuriraju volonteri.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code