Prosječan januarski račun za struju u Herceg Novom 38,58 eura

Prosječan januarski račun za struju u Herceg Novom 38,58 eura

4
Podijeli

Domaćinstva u Crnoj Gor su u februaru 2019. godine potrošila 116.121.804 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 20,3 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u januaru 2019. godine, odnosno 1,4% manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom februara 2018. godine.

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede, prosječan februarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 37,75 eura.

Picerija i restoran

U Herceg Novom, sa 16.244 redovnih platiša prosječan račun za februar iznosi 35,58 eura.

Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,61 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 49,64 eura.

Čak 59,3 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 16,44 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 18% kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana samo kod 6,28 odsto kupaca.

Februarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 54 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 189.479 kupaca.

Elektroprivreda Crne Gore priređuje nagradnu igru “Zlatni tim – Uhvati ritam” za članove Zlatnog tima. Svi potrošači iz kategorije domaćinstva čije je stanje duga za utrošenu električnu energiju 31. januara bilo 0 eura, automatski su postali članovi Zlatnog tima. Članstvo u Zlatnom timu, pored učešća u nagradnoj igri, podrazumijeva i popust od 13 odsto na stavku Aktivna energija na računima za električnu energiju.

Kada se jednom postane član Zlatnog tima, da bi se taj status zadržao, potrebno je redovno izmirivati račune za utrošenu električnu energiju. Od drugog do petog kola (februar, mart, april i maj) nagradni fond čini po 150 umanjenja od 50 eura na računima za električnu energiju.

U svim ciklusima, 150 umanjenja od 50 eura izvlačiće se iz dvije baze. Prvu bazu čine svi članovi Zlatnog tima i njima se dodjeljuje 110 umanjenja. Drugu bazu čine svi članovi Zlatnog tima koji su ujedno i korisnici računa Elektronski račun.

4 Komentari

  1. Kao i obicno u prosjek ulaze svi oni prazni stanovi i apartmani koji su prazni po jedno 9 Mjeseci godisnje i onda bi covjek rekao kako nam cjena struje nije velika. Stvarno stanje je da vecina potrosaca placa preko 100 Eura ako se griju ili dogrijavaju na struju i imaju normalne uredjaje u 21 Vjeku a da ne kazem da je mnogima struja dosla i preko 200 jer imaju stare klime ili TA peci pored kojih moraju i neki radiator dodat po djecijim sobama i slicno.
    Koliko je l****** malo govori i podatak da je dobit Elektroprivrede prosle godine bio 40 Miliona pa im je izgleda malo (nije Milov mali dobio dovoljno pa se mora poskupit).
    A onda kad sve to uporedite sa lokalnim l******* koji su poskupili vodu smece porez i …. sve sto su mogli da bi zaposlili tetke, strine , bracu, sestre i koga li vec ne onda svatis da su svi politicari u CG jedna te ista ……

    12
  2. moraju nam biti toliki racuni kad imaju vise direktora nego radnika…a plate im sirotinjske..najlopovskija firma koja izmislja svake godine nove stavke da bi ojadila gradjane.

    24

Ostavite komentar

*

code