Početna Ekonomija Prosječan januarski račun za struju u Herceg Novom 45,13 eura

Prosječan januarski račun za struju u Herceg Novom 45,13 eura

5

Domaćinstva u Crnoj Gori u januaru 2019. godine potrošila su 145.733.981 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 10,5 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u decembru 2018. godine, odnosno 14% više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom januara 2018. godine.

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede Crne Gore, prosječan januarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 47,62 eura.

U Herceg Novom sa 16.537 redovnih platiša, prosječan račun za januar iznosi 45,13 eura.

Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 24,69 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 62,95 eura.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 4,39 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 7,02 odsto kupaca.

Januarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 55,4 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 194.126 kupaca.

Izvlačenje dobitnika u nagradnoj igri ZLATNI TIM – UHVATI RITAM 20. februara

Elektroprivreda Crne Gore priređuje nagradnu igru ZLATNI TIM – UHVATI RITAM, od 15. januara do 31.maja 2019. godine, za članove Zlatnog tima. Svi potrošači iz kategorije domaćinstva čije je stanje duga za utrošenu električnu energiju 31. januara bilo 0 eura, automatski su postali članovi Zlatnog tima. Članstvo, pored učešća u nagradnoj igri, podrazumijeva i popust od 13 odsto na stavku Aktivna energija na računima za električnu energiju.

Nagradna igra odvija se u pet ciklusa, prvi ciklus završen je 31. januara, a dobitnici automobila OPEL ASTRA 4DR ENJOY (1,6 dizel, 4 vrata) i dobitnici 150 umanjenja od 50 eura na računu za električnu energiju znaće se 20. februara, kada će biti organizovano javno izvlačenje za prvo kolo, u Nikšiću, ul. Vuka Karadžića 2.

Kada se jednom postane član Zlatnog tima, da bi se taj status zadržao, potrebno je redovno izmirivati račune za utrošenu električnu energiju. Od drugog do petog kola (februar, mart, april i maj) nagradni fond čini po 150 umanjenja od 50 eura na računima za električnu energiju.

U svim ciklusima, 150 umanjenja od 50 eura izvlačiće se iz dvije baze. Prvu bazu čine svi članovi Zlatnog tima i njima se dodjeljuje 110 umanjenja. Drugu bazu čine svi članovi Zlatnog tima koji su ujedno i korisnici računa Elektronski račun.

5 Komentari

 1. Racun za struju, utrosenih, 90 e. Ukupan racun 250 e, dal je to normalno. Na racunu stavka angazovanje mreznog kapaciteta 80 e, plus gubici na mrezi. Ispade da placamo sistem a i gubitke u tom sistemu. Ko da su nasi dalekovodi. Bar jedbo da se placa. Il sistem pa nek oni brinu o gubicima. Al kod nas moze svasta, nek nam uzmu sve kad smo stoka.

 2. Oni jedu meso, Ja jedem oriz ili ti pirinač….. U prosjeku svi jedemo sarmu…..
  ….. Sad uvode i “tarife pakete”…. Treba ovoj vlasti odati priznanje…. Ubili su jedan ponosan narod u pojam….

 3. Moj racun je 90 eura sto nije nikad bio… realno bih ocekivala do 70 e ipak je bilo hladno i grijemo se na klimu.. Ali ona stavka … neka glupost 29 e.. Samo bi me izvukao automobil.. Eto to cekam pa neka bude i racun toliki

 4. Da li u prikaz prosjecnog racuna ulaze izmisljene stavke i pdv ili samo potrosnja elektricne energije?
  Realno se potrosi 40-50 eura struje ali racuni dolaze duplo veci zbog klasicnog lopovluka…

  13
 5. Kako ovi lazu.Prosjek je sigurno 75 eura i vise jer ne znam nikog (pa i one koji se griju na drva) sto placaju ispod te cifre.Blazove elektrane i referendumski dugovi se jos otplacuju.Svjedok sam da u Ulcinju i Rozajama mnoga domacinstva uopste ne placaju struju i cak im racun i ne dolazi.

  12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code