Prosječan novembarski račun za struju u Herceg Novom 26,80 eura

Prosječan novembarski račun za struju u Herceg Novom 26,80 eura

7
Podijeli

Domaćinstva u Crmoj Gori su u novembru 2018. godine potrošila 97.779.134 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 13,4 odsto više u odnosu na oktobarsku potrošnju, odnosno 6% manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom novembra 2017. godine.

Prosječan novembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 31,70 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede.

Picerija i restoran

U Herceg Novom, sa 17.004 redovnih platiša prosječan račun za novembar iznosi 26,80 eura. Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 17,50 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 38,62 eura.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 0,77 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,96 odsto kupaca.

Novembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 55,2 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 192.684 kupaca.

Iz Elektroprivrede podsjećaju da se akciji “Podijelimo teret 6” do 31. decembra mogu priključiti sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na visinu duga, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji “Podijelimo teret 4” prije dvije godine.

Jedini uslov za potpisivanje Sporazuma o izmirenju duga je da su plaćena tri poslednja računa. Prilikom potpisivanja Sporazuma, nema nikakvog učešća, a postojeći dug domaćinstva mogu otplaćivati na sljedeći način:

 • Ukoliko je dug manji od 440 eura, iznos duga dijeli se sa 20 eura i na taj način dobija broj rata
 • Ukoliko je dug već od 440 eura, dug se otplaćuje u 22 mjesečne rate u fiksnom iznosu od 20 eura

Od trenutka potpisivanja Sporazuma, prestaje dalji obračun zatezne kamate. Da bi Sporazum ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati i tekući račun. Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane klasične protokole.

Napominju da će uz ovaj Sporazum, domaćinstva imati obavezu da potpišu i Ugovor o snabdijevanju, ukoliko to već nisu uradili, kao i da će se primjenjivati posebne procedure za domaćinstva koja nisu prevela brojila na svoje ime, u smislu obaveze posjedovanja ovlašćenja ili preuzimanja obaveze da će se u narednom periodu pokrenuti procedura promjene imena kupca.

O detaljima pristupanja akciji dodatne informacije mogu se dobiti besplatnim pozivom na broj 19100, na šalterima službi lokalnih snabdijevanja, na web portalu www.epcg.com, kao i na  Facebook strani EPCG.

7 Komentari

 1. Molim novinare Radio Jadrana da neprenose ovakve dezinformacije od Elektroprivrede Crne Gore, sve dok ne prestanu da nam poturaju ovakve gluposti tj. dok prosečan mesečni račun izračunavaju sa svih strujomjera a trebali bi samo sa onih na kojima je u prethodnom mjesecu bilo potrošnje el. energije. Pa bi tako prosečan mesečni račun za Novembar bio minimum 60 eura.

  10
 2. To je nerealno. Naravno vi racunate u taj prosjek one racune ljudi koji nisu tu preko godine, onda vam ispadne tako.
  Stanje je mnogo gore troduplo. Bar sto ja vidim.

  13
 3. Moze li gluplji tekst i pravljenje prosecnih racuna u Novembru kad vecina vikendasa i apartmana zvrlji prazno. To sto rade iz Elektrodistribucije nema ni na filmu , ali sa obzirom kakva smo drzava i da nije problem kad se zaboravi petlja od 100 tinjak miliona i nikome nista onda i ovo dugogodisnje pljackanje ne smeta nikome a pogotovo Novljanskim misevima koji se boje i svoje sjenke.

  Pih , sramota me gdje zivim svakim danom sve vise i vise.

  17
  2

Ostavite komentar

*

code