Prosječan račun za struju u julu 35,42 eura

Prosječan račun za struju u julu 35,42 eura

888
0
Podijeli

images_slike_ilustracija_racun_epcgProsječan julski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 35,42 eura. Domaćinstva u Pljevljima bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 22,79 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 58,73 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Domaćinstva su u julu potrošila 109.980.073 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 22,8 odsto više u odnosu na junsku potrošnju, odnosno 4,7 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom jula 2015. godine.

Picerija i restoran

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 1,3 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,88 odsto kupaca.

Julske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 51,3 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 169.694 kupaca.

Elektroprivreda Crne Gore 1. avgusta pokrenula je akciju PODIJELIMO TERET 4, a mogu pridružiti svi potrošači iz kategorije domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći protokoli sklopljeni u akciji Podijelimo teret 2 prije dvije godine. Akcija traje od 1. avgusta do 31. oktobra.

Domaćinstva dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, mogu otplaćivati u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez učešća, uz uslov da su plaćena tri posljednja računa. Potrošači koji se akciji priključe u avgustu treba da imaju izmirene račune za april, maj i jun, za priključenje akciji u septembru treba da budu izmireni majski, junski i julski račun, a za potpisivanje protokola u oktobru, potrošači treba da imaju izmirene račune za jun, jul i avgust. Od trenutka potpisivanja protokola, i za vrijeme urednog izmirenja obaveza po potpisanom protokolu neće se obračunavati zatezna kamata. Da bi Protokol o izmirenju duga ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati rata u iznosu od 20 € i tekući račun.

Takođe, u toku je i četvrto kolo nagradne igre pod nazivom „Neka vas vozi dobra energija 2″. U bazi za izvlačenje automatski će se naći sva domaćinstva sa stanjem duga 31. avgusta 0 eura. Četvrti ford fokus biće dodijeljen u septembru, a javno izvlačenje dobitnika, odnosno utvrđivanje rezultata igre, biće organizovano u studiju TVCG 13. septembra, a emitovano dan kasnije u okviru jutarnjeg programa TVCG.

Podsjećamo, ford fokus u prvom kolu dobio je potrošač iz Ulcinja, drugi je pripao kupcu iz Podgorice, dok je treći ford fokus dobio potrošač iz Bara.

Treći ciklus nagradne igre planiran je za oktobar 2016. godine, kada ćemo pokloniti još jedan automobil ford mondeo uz mnoge druge nagrade, a u tom ciklusu pravo učešća imaće samo članovi Zlatnog tima, odnosno svi potrošači koji od decembra 2015. do novembra 2016. godine  redovno, u kontinuitetu, plaćaju račune za utrošenu električnu energiju.

Pozivamo potrošače da iskoriste priliku i uđu u tokove redovnog izmirenja računa, jer se za ovu kategoriju u narednom periodu planiraju programi lojalnosti koji će im donijeti dodatne koristi.

Detaljnije informacije su dostupne besplatnim pozivom na broj 19100, na našem web portalu www.epcg.com, kao i na facebook stranici www.facebook.com/ElektroprivredaCG

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code