Početna Ekonomija Prosječan septembarski račun za struju u Herceg Novom 25,54 eura

Prosječan septembarski račun za struju u Herceg Novom 25,54 eura

4

Crnogorska domaćinstva su u septembru potrošila 90.937.604 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 26,5 odsto manje u odnosu na avgustovsku potrošnju, odnosno 4,5% više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom septembra 2017. godine, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Prosječan septembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 29,55 eura.

U opštini Herceg Novi, koja ima 18.142 redovnih platiša, prosječan račun u septembru iznosio je 25,54 eura.

Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 21,28 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 38,38 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 0,78 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,12 odsto kupaca.

Septembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 56,65 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 197.293 kupaca.

EPCG je pokrenula akciju “Podijelimo teret 6”, za sva domaćinstva koja imaju dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na visinu duga, kao i sva domaćinstva kojima ističu postojeći ugovori sklopljeni u akciji Podijelimo teret 4 prije dvije godine.
Sva zainteresovana domaćinstva akciji se mogu priključiti i tokom oktobra i novembra. Uslov za potpisivanje Sporazuma o izmirenju duga je da su plaćena tri posljednja računa.
Prilikom potpisivanja Sporazuma, nema nikakvog učešća, a postojeći dug domaćinstva mogu otplaćivati na sljedeći način:

• Ukoliko je dug manji od 440 eura, iznos duga dijeli se sa 20 eura i na taj način dobija broj rata
• Ukoliko je dug već od 440 eura, dug se otplaćuje u 22 mjesečne rate u fiksnom iznosu od 20 eura

Od trenutka potpisivanja Sporazuma, prestaje dalji obračun zatezne kamate. Da bi Sporazum ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati i tekući račun. Akciji se mogu priključiti i domaćinstva koja su isključena sa distributivne mreže, kao i domaćinstva koja žele da reprogramiraju već potpisane klasične protokole.
Više informacija potrošači mogu dobiti besplatnim pozivom na broj 19100, na šalterima, web portalu www.epcg.com ili Facebook stranici.

4 Komentari

  1. Ja i moj uži komšiluk iz zgrade imamo ukupno deset auta na parkingu, od tih deset samo ja vozim moj auto ostali svoja ne voze jer nisu tu, nego ih drže parkirana, moj auto troši 4 litra na 100 kilometara, međutim kad uzmem prosijek mene i mojih komsija moj auto troši nevijerovatnih 0.4 litra ma 100 km, zar to nije sjajno? Ja sam presrećan koliko me to jeftino ispadne, još samo da nađem gdije mi curi , necu ga ni gasit kad sam kući.

  2. Ajde ne lazite,nemam nijednog poznanika koji neplaca ispod 40e,a skoro svaki 60-70e! Tako vam je i sa platama, prosijecna plata 512e,a skoro svaki ima 350 – 400e! Koga pravite ludim! Sram vas bilo sta pisete!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code