PROSLAVA DANA NEZAVISNOSTI OPET ZAOBILAZI HERCEG NOVI

PROSLAVA DANA NEZAVISNOSTI OPET ZAOBILAZI HERCEG NOVI

0
Podijeli

proslava_dana_nezavisnosti_plakatOve godine navršava se šest godina od obnove crnogorske nezavisnosti. Crnogorska Kulturna Mreža je proslavu Dana nezavisnosti planirala da održi u 6 gradova, a  prvi put i u Herceg Novom. Međutim, nekoliko dana pred početak cijele manifestacije – proslava ovog najvažnijeg datuma u novoj crnogorskoj istoriji, u Herceg Novom je – otkazana.

U izjavi za Radio Jadran, preśednik CKM, Aleksandar Damjanović kaže da su se zbog finansijskih teškoća oko organizacije obratili Vladi Crne Gore, koja iz istog razloga nije mogla da podrži ovaj projekat u Herceg Novom, a da je lokalna samouprava bila u poslu oko formiranja vlasti.

Damjanović je naveo da je imao par sastanaka sa predsjednikom opštine, Dejanom Mandićem, koji je, kako kaže, imao volju da im izađe u susret sa onim što im Ustavom pripada – pravo na okupljanje na javnom mjestu. Međutim, u vrijeme kada su počele konsultacije oko organizacije, u Herceg Novom nije bila konstituisana lokalna samouprava, a kako nijesu imali vremena za čekanje, a ni novčanih sredstava, proslava je otkazana.

Picerija i restoran

Na pitanje da li sada kada je u Herceg Novom konstituisana vlast, ipak, postoji mogućnost za proslavu, Damjanović kaže  da ni privredna društva koja su kontaktirali u Herceg Novom, nijesu pokazala interes za ovaj značajan događaj, te da proslave sigurno neće biti. Međutim, Damjanović je bio kategoričan u obećanju da će ovaj datum sljedeće godine svakako biti obilježen i u Herceg Novom.

21. maj treba da bude dan kada će svi ljudi biti srećni i ponosni što su građani države kao što je Crna Gora, smatraju u CKM i dodaju da su  iz iskustva proslave ovog značajnog datuma, došli na ideju da proslava bude svojevrstan karavan.

Bio bi to karavan kome bi se priključilo hiljade mladih ljudi, koji pored svih različitosti imaju i uvijek će imati zajedničku domovinu i državu.

Proslava Dana nezavisnosti pod sloganom DA JE VJEČNA CRNA GORA biće održana u Pljevljima 19. maja na gradskom trgu, zatim u Bijelom Polju 20. maja takođe na gradskom trgu i u prijestonici Cetinje na Dvorskom trgu – 21. maja. Programi počinju u 20 časova, a nastupiće crnogorska grupa “Perper”, kao i brojni učesnici “Leta ka zvijezdama”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code