Proslava Dana ustavnosti Kraljevine Norveške

Proslava Dana ustavnosti Kraljevine Norveške

4034
4
Podijeli

Norveški pacjenti i gosti u Institutu Igalo, tradicionalno će sjutra obilježiti i proslaviti Dan ustavnosti Kraljevine Norveške, saopšteno je iz Instituta Igalo.

Program će početi u 17 časova ispred Nacionalnog restorana, odakle će krenuti povorka, u kojoj će, kao i ranijih godina, učestvovati norveški pacjenti, Gradska muzika Herceg novi sa mažoretkama, djeca iz Dječijeg doma „Mladost“ Bijela, članovi KUD-a „ Igalo“, kao i mnogobrojni prijatelji norveškog naroda iz Herceg Novog  i Igala.

Picerija i restoran

– Povorka će se kretati od Instituta Igalo do bivšeg hotela Tamaris, ulicom  Sava Ilića do hotela Palmon Bay, gdje se skreće ka šetalištu, obalom Nikole Kovačevića do bivšeg hotela Tamaris. Tu se povorka okreće i istim putem vraća do mjesta polaska – navode iz Instituta.

Po povratku, program će biti nastavljen intoniranjem himni Norveške i Crne Gore.

Sve prisutne pozdraviće glavna norveška sestra, Inger Solveig Hansen, zatim druga sekretarka norveške ambasade u Beogradu, Mari Loose, potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Dragan Janković kao i izvršni direktor Instituta Igalo, Zoran Bošnjak.

Podsjetićemo da terapijski program, odnosno saradnja između Instituta i Univerzitetske bolnice iz Osla, traje već 41 godinu. Prva od šest ovogodišnjih grupa norveških pacjenata, njih 142, na četvoronedjeljni program doputovala je 25. aprila.

4 Komentari

Ostavite komentar

*

code