Proslave polumature i mature u novskim školama

Proslave polumature i mature u novskim školama

4
Podijeli

Za đake 4 škole u Herceg Novom devetogodišnje osnovno obrazovanje, kao i četvorogodišnje za učenike SMŠ Ivan Goran Kovačić, bliži se kraju, kao i pripreme za polumatursko i matursko veče

Školsku 2017/2018. završava 337 hercegnovskih polumaturanata. Od tog broja, najveća Osnovna škola, Dašo Pavičić, ispraća 156 polumaturanata, OŠ Milan Vuković na Savini 80, OŠ Orjenski bataljon u Bijeloj 55, dok OŠ Ilija Kišić u Zelenici „napušta“ 46 učenika.

Picerija i restoran

Zbog toga, nekoliko narednih dana sa nestrpljenjem iščekuju jednako maturanti, roditelji, ali i Novljani, budući da će škole, naročito glavni gradski Trg biti smotra mladosti, ljepote, prvih visokih potpetica, elegantnih haljina, odijela…

Promenadni defile prvo će imati osnovci Ilije Kišića, već u četvrtak, 17. maja, od 20 h, od glavnog gradskog Trga do Gradske kafane, gdje će proslaviti polumaturu.

Noć kasnije, u petak 18. maja, na istom mjestu, polumaturu će proslaviti osnovci Orjenskog bataljona. Kako su nam kazali u ovoj školi, okupljanje će biti u 19 h kod škole, od 19:20 h krenuće defile od škole do pizzerije Zotto Capellino u Bijeloj, a proslava u Gradskoj kafani počeće u 20 h.

Osnovci Milana Vukovića imaće sedmicu više za pripreme, budući da su polumatursko veče zakazali za petak, 25. maj, u diskoteci La Bamba. Defile će krenuti u 19 h od hotela Igalo do diskoteke.

Najveća OŠ Dašo Pavičić posljednja će ispratiti polumaturante, a polumatursko veče zakazano je za ponedjeljak, 28. maj. Oni jedini neće imati defile, a polumaturu će proslaviti u holu škole. Okupljanje je najavljeno za 19:30, a program počinje u 20 h.

Ipak, ono što se ponajviše očekuje je matursko veče završnih razreda JUSMŠ Ivan Goran Kovačić, zakazano za petak 25. maj. Srednješkolsko obrazovanje ove godine završava 264 maturanata. Prije zvaničnog defilea, maturanti će i ove godine sa vršnjacima iz evropskih srednjih škola, tačno u podne, na glavnom gradskom trgu u petak 18. maja plesati maturski ples quadrill.

Matursko veče biće upriličeno u Institutu Igalo, u petak 25. maja, od 21 h, a defile od Trga Bellavista do Gradske kafane, počeće u 20 h.

4 Komentari

  1. da vam je nazdravlje.

    poruke maturantima, naročito ovima iz gimnazije. vodite računa koji fakultet upisujete. taj će vas izbor pratiti cio život. po mogućnosti upišite nešto s čim možete da bježite iz ovih jada, zlu ne trebalo.

    nije da mračim, svu sreću vam želim. a trebaće vam je. samo iz bogatog iskustva zborim.

Ostavite komentar

*

code