Početna Društvo Prošle godine u Herceg Novom izdato 15 građevinskih dozvola

Prošle godine u Herceg Novom izdato 15 građevinskih dozvola

8

Tokom prošle godine u Tivtu je idato 8 građevinskih dozvola, u Herceg Novom 15, a u Kotoru 7, dok je Budva izdala čak 60. To pokazuje zvanični Izvještaj o stanju uređenja prostora u Crnoj Gori, koji je Vlada usvojila na prošloj sjednici, prenosi Portal Analitika.

Lokalne samouprave Andrijevice, Berana, Kolašina, Mojkovca, Plava, Pljevalja, Rožaja, Danilovgrada i Šavnika nijesu izdale ni jednu građevinsku dozvolu!

Ako se ima u vidu da su sjeverne opštine Petnjica, Plužine i Gusinje izdale po svega jednu dozvolu, onda se može izvesti zaključak da postoji slaba građevinska aktivnost u ovom dijelu Crne Gore, ali da nema ni odgovarajućih urbanističkih planova.

Po broju izdatih građevinskih dozvola prednjači opština Budva, koja je izdala 60, pa zatim Podgorica sa 30 odobrenih građevinskih dozvola. Glavni grad je veći od Budve desetak puta, te je jasno da je u Budvi nastavljen trend betonizacije obale.

Gradska upava Bijelog Polja izdala je 14 građevinskih dozvola, uvijek atraktivni Žabljak četiri. Zanimljivo je da lokalna samouprava Danilovgrada nije izdala ni jednu dozvolu iako je godinama unazad ovaj grad važio za izuzetno poželjno mjesto za investiranje.

8 Komentari

 1. U Opstinu HN su se uselili paraziti vec decenijama. Ako ne platite, ma bas nista ne mozete da dobijete. I onda vam savetuju da uzmete advokata da bi dobili neku dozvolu od njih, zbog cega su tamo. I za sta dobijaju plate. Uvezani kao creva, opstinari se ponasaju kao da su Bogom dani. Haraclije bez skrupula i obraza , dok i unuke ne obezbede, ne mrdaju iz legla. A sve se zna godinama. Sud i Opstina – leglo zla ! Sve se moze ili se nista ne moze. Kako za koga.

  5
  1
 2. Urbanizam i dozvole su rak rana ovog sastava opštine.Do osnovnog dokumenta UT uslova,ne možete doci, a tek kada predate za saglasnost na idejni projekat-to je tek iživljavanje,ja im nisam davao novac ,možda zbog toga,vidim da neki Rusi brzo dobijaju.Zato i nemamo pravih investitora,niko neće da se zamajava !

  15
  1
 3. da li je poceo da vazi PUP usvojen pred novu godinu? je li iko dobio neko odobrenje, dozvolu, UT uslove po njemu???
  nigde nista objavljeno o njemu

  13

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code