Protest: Manjinski akcionari RVI-a dijelili letke turistima i ponovili zahtjeve upravi kompanije...

Protest: Manjinski akcionari RVI-a dijelili letke turistima i ponovili zahtjeve upravi kompanije Primorje hotels & restaurants

10
Podijeli

Članovi NVO Manjinski akcionari RVI protestnom šetnjom kroz Igalo, pištaljkama i transparentom ponovo su večeras pokušali da skrenu pažnju na, kako tvrde, nekorektno postupanje većinskog vlasnika HTP Primorje, koji još nije ispunio obećanje o otkupu njihovih akcija.

Po riječima predsjednice ove NVO, Vesne Milošević manjinski akcionari RVI-a strpljivo su čekali april i rok za otkup akcija koji je predsjednik Borda direktora kompanije Primorje, Božidar Draganić iznio na posljednjoj godišnjoj Skupštini akcionara.

Picerija i restoran

– Protestnim okupljanjem, kao legalnim pravom akcionara, nastavljamo sve dok naša prava ne budu vrijednovana kao ravnopravna u akcionarskom društvu a ne da, kao do sada, većinski vlasnik nelegalno i nelegitimno zalaže zajedničku imovinu i hipotekom blokira prodaju manjinskog paketa akcija – poručila je Milošević.

Pošto su protest organozovali u vrijeme kada u hotelu Palmon bay u Igalu borave turisti, akcionari su pripremili letke na engleskom i francuskom jeziku, koje su dijelili gostima, kako bi ih informisali o razlozima protesta, ali i poželjeli im ugodan boravak u hotelu.

Kako je objasnila Milošević, manjinski akcionari blokirani su kreditom od 6 miliona eura i hipotekom na hotel, zbog čega ne mogu da prodaju svoj dio akcija.

– Imali smo priliku da prodamo naš paket na nordijskom tržištu. Našli smo veoma dobrog kupca, jer su oni zaitneresovani za ovo područje zbog klime i svega, ali podizanjem tog spornog kredita ostali smo kratkih rukava, jer niko neće da kupi ono što je pod hipotekom – tvrdi Milošević.

U neformalnim prepiskama između NVO-a i uprave kompanije Primorje hotels & restaurants, odnosno predsjednika Odbora direktora, Božidara Draganića, otkup akcija ostao je na praznim obećanjima. Milošević je potvrdila da su u početku akcije nuđene po višim cijenama, zbog čega je dolazilo do neslaganja sa upravom kompanije. Ali, na kraju doijeta  je odluka da akcije prodaju po nominalnoj vrijednosti od 10, 80 eura.

Kao predsjednica NVO Manjinski akcionari, Vesna Milošević ima punomoć da zastupa 150 od ukupno 212 manjinskih akcionara nekadašnjeg RVI-a, a njihov udio je 12,75% akcija.

Na skupu se moglo čuti da će protesti biti intezivirani u budućnosti, a već sljedeći najavljuju kroz 10-ak dana.

10 Komentari

 1. Kad su preuzeli firmu, imali su dovoljno para na računu da isplate manjinske akcionare, ali ne. Pa i sada imaju pare ali im ne pada na pamet da isplate, ali zato zakupljuju plaže, restorane, kupuju glisere da se oni i njihovi puleni vozaju, sve od naših para. Kad bi mi neko objasnio kako je manjinskim pripalo samo 12,75%, s obzirom da država Crna Gora nije ništa ulagala u firmu, kredite za renoviranje i dogradnju su vraćali radnici koji sada na ulici traže svoje pravo, SRAMOTA.

  • Ako se ni za šta ne pitaju, zašto davaju nebulozne izjave za štampu. Neka ćute, primaju apanažu i pokriju se po ušima. Vi kao da nijeste pratili prethodne izjave menadžmenta Palmon Bay-a.

   13
 2. Proći će kao manjinski JUŽNOG JADRANA AD. Ovaj kopira Čeda Popovica koga nije bilo briga jer imaju zaštitu moćnih iz pravosuđa. Nidje se ko u CG i SRB manjinski ne pitaju ništa o svojoj imovini. Sramota.

  16
 3. SRAMOTA !!!
  NAROD I PORED SVEGA DAJE GLAS DPS-u !!!
  NEKA PRONAĐU SAMO JEDNU PRIVATIZACIJU U HERCEG NOVOM BEZ PREVARE !!!
  ONI SU SE TOLIKO OSILILI DA JE TO BRUKA !!!
  JEDNOG DANA ĆE SPUŽ BIT TJESAN !!!

  18
  1
 4. Jadno je, krajnje mizerno, neljudski, pa i nekulturno, da se niko od menadžmenta hotela Palmon Bay nije obratio nekadašnjim radnicima RVI. Gdje je taj Božidar Draganić ( namjerno ne kažem “gospodin”, jer gospoda imaju gospodsko, ljudsko, a ne primitivno ponašanje)? Da li taj čovjek ima osjećaja za nekakvu moralnu odgovornost? Ne, ni on , a ni oni koji stoje iza njega. Neka na slici vide što piše na ovom transparentu.

  49
  3
  • Ne Draganić no Mandić Denis – šta bi ti majka rekla za ovu neosjetljivost prema Bokeškim ženama (većinom).
   Džaba sve djeca ruše što mogu a roditelji gledaju ali ima nade i za njih.
   Ne može se dobro očekivati a osiromašene kojima je ovo nada za mnogo šta ruku u džep držati.
   Deni, Deni …

   12

Ostavite komentar

*

code