Početna Društvo Protest u Risnu zbog najave smjene doktora Popovića: Ne damo te Vlado

Protest u Risnu zbog najave smjene doktora Popovića: Ne damo te Vlado

6

Više stotina građana koji protestuju protiv najavljene smjene direktora Specijalne bolnice za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju “Vaso Ćuković” dr Vlada Popovića, blokirali su magistralni put Kotor-Risan i ulicu koja vodi ka bolnici, prenosi Pobjeda.

Foto: Pobjeda

Podršku je dao i kolektv Doma starih u Risnu koji su došli na protest.
Građani nose transparente “Ne damo te Vlado”, “Risan ne da Vlada”, “Vlado je dika bolnice”, “Bolnica Risan majka za bolesnike”, Sačuvajte dobri duh bolnice koji bdi nad bolesnicima”.

Njegova smjena je najavljena zbog slučaja koje ispituje Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru, zašto niko od dežurnih ljekara u toj bolnici nekoliko dana nije prijavljivao policiji ili nadležnom tužiocu da je mladić iz Berana J. Š. (32) preminuo tri dana, nakon što je u tu ustanovu primljen sa povredama nakon udesa.

Organizatori su juče kazali Pobjedi da mirni protest organizuju u znak podrške ovoj ustanovi, njenom direktoru i ljekarima te bolnice, a povod je kako kažu najava iz ministarstva zdravlja objavljena u Vijestima, da će povodom ovog slučaja uslijediti smjene u toj bolnici.

6 Komentari

  1. Da se ovo dogodilo u Herceg Novom, većina Novljana bi nažalost ostala kod kuće i dozvolila smjenu. Toliko o našem lokal patriotizmu, koji smo pokazali za vrijeme posrnuća bolnice Meljine. Bravo za Risan, jer ovo je borba i za nas Novljane.🙏

    24
    2
  2. Divan covek,mlad,dobar lekar I to nekome smeta.Ko su ti iz Ministarstva zdravlja?Sta su oni uradili do sada?Kojoj su bolnici poboljsali uslove rada?Pretvorili ste doktore u administrativne radnike.Ustanite ljudi protiv birokratije,budite hrabri I zastitite prave vrednosti,u ovom slucaju dobrog I strucnog doktors.

    96
    10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code