Provjerite na 19820 jeste li u biračkom spisku

Provjerite na 19820 jeste li u biračkom spisku

3
Podijeli

Call-centar sa jedinstvenim brojem 19820, na kojem će građani Crne Gore moći da provjere da li su upisani u birački spisak, uoči predsjedničkih izbora najavljenih za 15. april, je u funkciji od juče, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pozivanjem ovog broja i saopštavanjem ličnih podataka (ime i prezime, datum rođenja i ime roditelja) ili jedinstvenog matičnog broja, građanin će od operatera dobiti informaciju o tome da li su upisani u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasaju. Jedinstveni broj 19820 je besplatan i dostupan korisnicima mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori.

Picerija i restoran

„Call-centar“ MUP-a radiće svakog dana od 7 do 19 časova, a u nedjelju 15. aprila, od 7 do 20 časova”, dodaju iz Ministarstva.

Područne jedinice i Filijale za građanska stanja i lične isprave, na dan izbora 15. aprila, radiće od 7 do 20 časova, kako bi građani mogli da podignu identifikaciona dokumenta, za čije izdavanje su zahtjev podnijeli u prethodnom periodu.

U Herceg Novom 51 biračko mjesto

OIK Herceg Novi je na sjednici 15. marta utvrdila 51 biračko mjesto, na kojem će Novljani moći da glasaju. Broj biračkih mjesta ostao je nepromijenjen. Tačan broj birača znaće se nakon zaključenja biračkog spiska, što bi najvjerovatnije trebalo da se desi u četvrtak.

Na istoj sjednici OIK je donijela rješenje kojim se utvrđuje pravo da političke partije, odnosno izborne liste, predlažu predstavnike u stalni sastav biračkih odbora za predsjedničke izbore. Po jednog člana i zamjenika na svakom biračkom mjestu moći će da imaju Demokratska Crna Gora, Demokratski front, Demokratska partija socijalista i Grupa građana Izbor.

Na sjednici  20. marta OIK Herceg Novi je donijela rješenje kojim se utvrđuje koje političke partije, odnosno izborne liste imaju pravo da predlože predsjednike i zamjenike predsjednika u stalni sastav biračkih odbora. Rješenje je donijeto srazmjerno proporcionalnoj zastupljenosti odborničkih mjesta u SO. Prema tome:

–      Demokratska partija socijalista – 18 predsjednika i 18 zamjenika predsjednika biračkog odbora

–      Demokratska Crna Gora – 13 predsjednika i 13 zamjenika predsjednika

–      Demokratski front – 6 predsjednika i 6 zamjenika predsjednika

–      Novska lista – 4 predsjednika i 4 zamjenika predsjednika

–      Socijalistička narodna partija – 3 predsjednika i 3 zamjenika predsjednika

–      Izbor – 2 predsjednika i 2 zamjenika predsjednika

–      SPD/URA – 2 predsjednika i 2 zamjenika predsjednika

–      Građanska lista za Herceg Novi – Mišo Škobalj – 2 predsjednika i 2 zamjenika predsjednika

–      Socijaldemokrate – 1 predsjednika i 1 zamjenik predsjednika

Podsjetićemo, na predsjedničkim izborima, sedmim od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori, učestvuje 7 kandidata. Žrijebanje za redosljed na glasačkom listiću objavljeno je prošle srijede. Raspored kandidata na listiću izgledaće ovako:

1. Marko Milačić

2. Mladen Bojanić

3. Hazbija Kalač

4. Vasilije Miličković

5. Dobrilo Dedeić

6. Draginja Vuksanović

7. Milo Đukanović

Rok za predaju predsjedničkih kandidatura istekao je prošlog ponedjeljka u ponoć. Predsjednički izbori biće održani u nedjelju, 15. aprila.

3 Komentari

 1. Baš me briga i da me ima i da me nema u spisku.
  I kome će upisti moj glas, kao i svaki put.
  Sve se to unaprijed izdiluje.
  Odoh ja u neđelju na kačanicu.

  2
  2

Ostavite komentar

*

code