Početna Kultura PRVA DODJELA CRNOGORSKOG OSKARA U „SPLENDIDU“

PRVA DODJELA CRNOGORSKOG OSKARA U „SPLENDIDU“

0

crnogorski_oskarOvih dana svijet glume, glamura kao i svjetske poznate ličnosti, počela je polako da trese Oskarovska groznica koja se zahuktava i koja će imati svečani epilog u „KODAK“ teatru u noći između 26. i 27 februara. Ali ove godine će i  Crna Gora prvi put takođe imati dodjelu Oskara.

Crnogorski oskar dodjeljivaće se u raznim kategorijama u hotelu „Splendid“ 23. februara u 20 sati. Računaće se rezultati koji su nominovani postigli u periodu od 2006. do 31.12.2011. godine u oblasti sporta, muzike, turizma, marketinga.

– Crna Gora je neosporno bogata zemlja, ne samo raskošnom prirodnom ljepotom, već je i zemlja uspješnih sportista, muzičara, umjetnika, a u svijetu smo prepoznati i po raznim nacionalnim brendovima, između ostalog – rekao je za Radio Jadran, Aleksandar Damjanović, preśednik Crnogorske Kulturne Mreže. On kaže da je cilj ove manifestacije da naprave jedno nacionalno priznanje, koje će biti dobar reper mlađim generacijama da se bore i nadmeću, kako bi jednog dana i sami bili dobitnici ovog prestižnog priznanja.

Do sada su bili organizatori brojnih manifestacija koje su, nekada uz pomoć sponzora, a nekada oslanjajući se samo na svoje resurse, uspješno realizovali. Za crnogorski oskar između ostalih nominovani su: Grupa PERPER, The Books of  Knjige, Rambo Amadeus, Nenad Knežević Knez, Sergej Ćetković i mnogi drugi. Damjanović naglašava da su nominovani njihov izbor u odnosu na sve što su postigli u navedenom periodu, a da će nezadovoljnih uvijek biti. On je takođe istakao, da iako se Oskar zove crnogorski, to nema nikakve veze sa nacionalnom niti vjerskom pripadnošću.

U vrijeme krize kada nedostaju finansijska sredstva i za tradicionalnije manifestacije, nije bilo lako organizovati jednu ovakvu glamuroznu i blistavu manifestaciju, ali iza svakog uspjeha u onome čime se bavimo, stoji dosta vremena, truda i odricanja, a svaki uspjeh neophodno je stimulisati, kasnije i nagraditi, pa otud i ideja za ovakav događaj – objašnjava Damjanović.

Damjanović kaže da projekat organizacije oskara nije bio nimalo jeftin, te da su ga finansirali iz sopstvenih resursa, zbog čega su kasnije morali pribjeći nečemu nepopularnom za CKM – naplaćivanju ulaznica za ovaj događaj.

Ulaznice koštaju 10 i 20 eura, a prodaju se u shopping molu „Delta City“ u Podgorici, ili na recepciji hotela „Splendid“. Treba napomenuti da ako namjeravate na crnogorski oskar, morate ispoštovati dres kod, odnosno crno-bijelu odjevnu kombinaciju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code