Početna Oko nas Prva hidro-avio regata od Tivta do Berana

Prva hidro-avio regata od Tivta do Berana

12

Prva Međunarodna hidro avio regata Montadria 2021 održaće se od 5. do 7. maja 2021. godine. Ovom manifestacijom biće obilježeno 80 godina od posljednjeg leta eskadrile pilota hidroaviona sa područja Crne Gore. Manifestacija će početi u Porto Montenegru, preletom regate s Aerodroma Tivat iznad Porta gdje je ujedno bila i prva hidro avio baza na prostoru bivšeg Arsenala, sada kompleksa Porto Montenegro, prenosi Mediabiro.

Direktor manifestacije Siniša Bubanja poručio je da su, osim preleta hidro avijacije s aerodroma Tivat, planirane niz drugih aktivnosti i sadržaja:

“U jutarnjim časovima, 6.maja, krećemo s aerodroma Tivat. Idemo put Podgorice, Skadarkog jezera. Nakon toga, prelijećemo Danilovgrad i Nikšić. Zatim idemo put Pivskog jezera, Plužina, Šavnika, Žabljaka i dolazimo u Berane. Nakon dolaska na beranski aerodrom, biće više preleta iznad grada”, kazao je Bubanja.

Cijeneći tradiciju aero-kluba Berane, gdje je počela avijacija i obuka pilota, kako je dodao žele da daju značaj aerodromu Berane ne samo s aspekta regate već i njegove istorije.

“Samim tim, pokušaćemo da podstaknemo i druge činioce i tražićemo podršku da afirmišemo aerodrome Berane i obnovimo u potpunosti lokalni aero-klub, stavimo ga na noge I krenemo u lijepu sportsko-turističku pirču”, rekao je Bubanja.

Nakon Berana, 7. maja, regata će krenuti put Plavskog jezera gdje će biti izvršeno više slijetanja i uzlijetanja na području opštine Plav obuhvatajući i opštinu Gusinje.

„Poslije boravka na Plavskom jezeru idemo put Ulcinja. Sletjećemo na aerodrom Štoj koji je isto tradicionalni aerodrom. Naravno, sve je to negdje u vremenu zaboravljenog. Mi želimo to da obnovimo. Želimo da damo afirmativni značaj aerodromima koji su veliki značaj dali u toku istorijskih trenutaka kompletne Jugoslavije. Želimo da obnovimo malu avijaciju i hidro avijaciju”, istakao je Bubanja.

Predsjednik Organizacionog odbora Dragiša Raičević je dodao da bi ova hidro regata trebalo da bude svake godine na početku turističke sezone:

„Ona treba da služi kao promocija hidro avijacije, kao istorijski osvrt na sve naše momente koje smo imali u hidro avijaciji od 1913. Takođe, da ukažem da, osim putničke avijacije, postoje druge djelatnosti u avijaciji. To su razni vidovi monitoringa. Prije svega, ekološki monitoring, monitoring plovila. Osim toga, mogu da se koriste za protivpožarna dejstva”, kazao je Raičević.

Raičević je podsjetio da avijacija predstavlja široki spektar djelatnosti. Suština je, kako je naveo, da shvatimo da avijacija može da obuhvati dosta toga.

„Pogotovo da bude interesantna za promociju turizma. Možete da pretpostavite koliko je atraktivno da npr. putnici iz Dubrovnika prelete do bilo koje naše marine koja ima granični prelaz. To su kratki letovi, od otprilike 15 minuta. Izuzetno skraćuje putovanja na bezbjedan i atraktivan način”, istakao je Raičević.

Osim toga, dodao je da na taj način može da se poveže sjever s jugom.

„Može da doprinese do ravnomjerenog razvoja kompletne aerodromske infrastrukture u zemlji. Da na brz i jednostavan način prebacimo putnike sa juga na sjever i da u toku jednog dana obiđemo kompletnu Crnu Goru. To je simbioza vodenih površina, letjenja i slijetanja na kopnene površine. To je idealan spoj da na najbolji mogući način upoznate prirodu i da budemo u dodiru sa ljepotom kojom naša zemlja obiluje”, zaključio je Raičević i dodao da su ti avioni izuzetno ekonomični, te da su troškovi leta svedeni na minimalnu vrijednost.

Prva Međunardona hidro avio regata Montadria 2021 održaće se uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Shodno preporukama, ova manifestacija je zatvorenog tipa, dok će svi građani prelete aviona moći gledati iz svojih domova.

12 Komentari

  1. Регата (итал. regatta) је такмичење у веслању, једрењу или мотонаутици, које се одржава на одређеној стази са стартом и циљем. Регата може бити и рекреативног карактера и подразумева заједничку пловидбу групе људи на већем броју чамаца, јахти и пловила.

  2. Sjećam se “starih dobrih vremena” sa početka šezdesetih godina kada bi ljeti tu i tamo sletio hidroavion u Topljanski zaliv. Na plaži Bijela vila se onda govorilo da je avion došao da preveze blato iz Igala za Tita u Beograd. Mi klinci smo bili ponosni!
    Sjećam se i ljeta 1986. Bio sam u usidrenoj barci sa rođakovom ženom i njenom dvogodišnjom ćerkicom i njihovim kumom koji je na stotinjak metara od Karatoča čistio svjećicu od Tomosovog motora. Iz pravca Kumbora je startovao hidroavion tačno u našem pravcu i nikako da se digne u vis… Snebili smo se gledajući ga… Već sam razmišljao da iskočimo iz barke ali je tu bila i dvogodišnja curica…
    Hidroavion se ipak podigao iz vode i na nekih pedest metara visine preletio preko nas. Ne sjećam se da su na mene ikada pale tako krupne kapi vode kao tada sa hidroaviona.
    Odavno zamišljam kako bi bilo atraktivno poletjeti hidroavionom iz Boke duž primorja, pa onda preko Skadarskog jezera do Perućice. Potom startovati sa jezera i preko Lovćena sletjeti u Boku. To bi bila velika atrakcija i za putnike i za gledaoce u Boki!

  3. Dva hidroplana sa austrijskih ratnih brodova, prvi put su primijenjeni u ratne svrhe, za izviđanje crnogorske opsade Skadra u Balkanskom ratu. Potom su bazirani u Tivat, do stvaranja hidroplanske baze u Kumbor.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code