Početna Izdvojeno Prva nagrada za online nastup Gradske muzike Herceg Novi

Prva nagrada za online nastup Gradske muzike Herceg Novi

6

Gradska muzika Herceg Novi osvojila je I nagradu u otvorenoj kategoriji za nestandardne sastave na IX Begej festu u Zrenjaninu. Predstavili su se sa 4 kompozicije koje su poslali internetom. Festival je trajao od 22. do 25. oktobra.

To je ujedno bio i prvi „zvaničan nastup“ Gradske muzike ove godine nakon dužeg perioda u kojem nijesu nastupali, praktično od Praznika mimoze.

Na ovom festivalu učestvovali su prvi put, a zbog aktuelne epidemiološke situacije, uvježbane kompozicije poslali su on line, priča kapelnica, Valentina Kulinović:

„Pripremili smo dvije nove kompozicije a uz to poslali smo i dvije koračnice Ivana Cibera, s obzirom da su to bile propozicije za učešće. Učestvovao je jedan sastav iz Srbije, dok su ostali iz Bugarske, Rumunije i Mađarske . Prijavilo se ukupno 8 sastava“, navodi ona.

Podsjeća da su zbog aktuelne epidemiološke situacije morali da otkažu učešće na festivalima u Turskoj i Rumuniji, sa kojih su dobili pozivnice.

Kapelnica Kulinović bila je ujedno učesnica i VII WASBE konferencije za Srednju i Jugoistočnu Evropu. Na konferenciji je učestvovala kao predstavnica Herceg Novog i Crne Gore:

„To je asocijacija duvačkih orkestara kojoj se naš ansambl priključio prošle godine. Bili smo dva dana na konferenciji, a treći dan je bio takmičarski . Razgovarali smo o tome kako funkcionišu naši ansambli u periodu epidemije. Recimo, slovenački i hrvatski ansambli od izbijanja epidemije uopšte nijesu mogli da se sastaju niti da vježbaju“, kazala je Kulinović.

Put u Zrenjanin obezbijedila je kompanija Bluline.

6 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code