Početna Naslovna Prva regata “Herceg Novi sailing tour”

Prva regata “Herceg Novi sailing tour”

1

Turistička Organizacija Herceg Novi u saradnji sa Jedriličarskim klubom Jugole Grakalić, Opštinom Herceg Novi i hotelom Lazure organizuje prvu regatu, u klasi Krstaš, koja će biti održana 1. juna.

Regata će se održati u akvatorijumu hercegnovskog zaliva i ujedno ozvaničiti otvaranje sezone.

Start je ispred marine Lazure u Meljinama, jedri se oko ostrva Mamula, a dalje brodovi plove ka Gradskoj luci Herceg Novi, gdje će biti cilj regate.

– Očekuje se takmičenje petnaestak posada, a učeštvovaće i crnogorski olimpijac Milivoj Dukić. Takođe, u regati učestvuje i hercegnovski muzičar i jedriličar Rambo Amadeus sa svojim solarnim jedrenjakom, pa pozivamo sve ljubitelje jedrenja da isprate ovaj jedinstveni momenat kada će solarni jedrenjak prvog juna, prvi put zvanično zaploviti – poručuju iz TO Herceg Novi.

-Herceg Novi postaje bogatiji za još jednu luku nautičkog turizma, u ovom slučaju Lazure Marina&Hotel u Meljinama i samim tim došli smo na ideju, zajedno sa TO Herceg Novi, da organizujemo regatu velikih brodova -kaže u susret regati „Herceg Novi Sailing tour“, Milivoj Dukić.

Tako, kaže Dukić, postajemo bogatiji za još jednu regatu i cilj je da se privuče što veći broj učesnika i posjetilaca, jer “svaki put kada naše more pokriju jedra šaljemo najbolju sliku ljubiteljima nautičkog turizma”, poručuje naš olimpijac.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code