Početna Politika Prva zvanična posjeta Ambasadora Kine Herceg Novom

Prva zvanična posjeta Ambasadora Kine Herceg Novom

3

Ambasador Narodne Republike Kine Nj.E. Liu Đin boravio je juče u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi. Predsjednik Opštine Stevan Katić i saradnici upoznali su ambasadora Đina sa bogatom istorijom našeg grada i njegovim turističkim potencijalima, podsjećajući na velike i značajne investicije koje se realizuju u Herceg Novom.

Ambasador Đin je pohvalio saradnju kineskog grada Hđina i Herceg Novog, koje sporazum o prijateljstvu veže još od prošle godine, uz konstataciju da bi taj model povezivanja lokalnih samouprava trebalo sprovoditi na širem nivou.

Saradnja Opštine Herceg Novi i grada Hđina na zavidnom je nivou i dobar je primjer međunarodne saradnje lokalnih uprava. Potencijal za povezivanje sa drugim kineskim gradovima koji bi rezultirao još brojnijim dolaskom turista iz te azijske zemlje definitivno postoji i trebalo bi ga razvijati, čulo se tokom jučerašnje posjete ambasadora Đina Opštini Herceg Novi.

Kao pozitivan primjer istaknuto je i učešće predsjednika Katića na Forumu gradonačelnika država Centralne i Istočne Evrope, održanom početkom juna ove godine. Prema riječima ambasadora Đina, Herceg Novi je i više nego dobrodošao na konferencijama koje će biti održane u Kini u narednom periodu, a koje se tiču funkcionisanja lokalnih samouprava, mogućnosti za investiranje i valorizaciju kulturnih i turističkih potencijala.

Učesnici sastanka istakli su tradicionalno prijateljski odnos dva naroda, te zaključili da su sa sve širom turističkom ponudom ostvarene pretpostavke za veći priliv kineskih turista u Herceg Novi.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code