Početna Eco Prve analize morske vode: Na 89% kupališta prva klasa

Prve analize morske vode: Na 89% kupališta prva klasa

0

Rezultati prve analize kvaliteta morske vode za 100 javnih kupališta na crnogorskom primorju, koju je Institut za biologiju mora sproveo za potrebe JP Morsko dobro od 23. do 26. maja, pokazali su da je na 89% kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, dok je na 11% kupališta bio K2 klase.

– Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju – saopšteno je iz Morskog dobra.

Kvalitet vode na obali Herceg Novog je K1 na 20 kupališta, dok je na jednom kupalištu voda bila klase K2.

Kvalitet morske vode K1 bio je na 6 kupališta u Tivtu, dok je na 3 kupališta kvalitet bio klase K2. U Kotoru je, od ukupno 15 kupališta, kvalitet K1 bio na 12 lokacija, dok je na preostale 3 bio kvalitet klase K2.

Na području Budve analiza je rađena na 27 lokacija, od kojih je na jednoj zabilježen kvalitet K2, dok je na ostalim lokacijama bila K1 klase. Od ukupno 16 kupališta u opštini Ulcinj, na njih 13 voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na 3 kupališta bila klase K2, odnosno zadovoljavajućeg kvaliteta. U Baru kvalitet morske vode je na svih 12 kupališta bio K1 klase.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na internet stranici JP Morsko dobro www.morskodobro.com/monitoring/ i na Android aplikaciji Enjoy Montenegro:Coast offline.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code