Početna Sport Prvenstvo CG 2008. godište: Jadran sa druge pozicije na finalni turnir

Prvenstvo CG 2008. godište: Jadran sa druge pozicije na finalni turnir

1

Vaterpolisti Jadrana Carine, igrači rođeni 2008. godine i mlađi završili su prvi turnir prvenstva Crne Gore sa pobjedom i porazom. Izabranike Zorana i Dušana Ivanovskog čeka završni turnir prvenstva, u Herceg Novom.

Nakon ovog turnira Budva vodi sa dvije pobjede, a Jadran Carine je prati sa pobjedom manje. Primorac je upisao dva poraza.

Prva vaterpolistkinja sa kapicom Jadranovih boja

Iako ovaj turnir rezultatski nije ono njabolje što Novljani mogu da pokažu, a nema sumnje da će u narednom periodu, ovo takmičenje za Jadran Carine imalo je poseban značaj. Prvi put u istorij kluba sa Škvera mjesto u vaterpolo ekipi našla je desetogodišnja djevojčica, Vjera Bulajić. Mlada Jadranašica, sa kapicom broj četiri, hrabro prkosi predrasudama i pliva ka svojim snovima.

Trener Dušan Ivanovski istakao je da je Vjera bila hrabra i da su je dječaci prihvatili bez problema.

– Vjera je prva djevojčica koja je debitovala za nas, igrala je drugu utakmicu i bila je dobra. Prvi dan turnira pobijedili smo ekipu Primorca, a drugog dana smo poraženi od Budve. Jedan od najboljih dječaka je nedostajao, Vladan Gardašević, nije mogao da igra – kazao je Ivanovski.

Ivanovski je dodao da će Jadranašima, na sledećem turniru, da bude lakše kada Gardašević bude mogao da pomogne.

TOK TURNIRA:

Ekipa sa Škvera nadigrala je ekipu Primorca 9:7 (1:1; 4:2; 2:2; 2:2), na startu turnira. Primorac nije imao rešenje za Đorđa Koprivicu koji je postigao šest golova. Po jedan gol dali su Miloš Nikezić, Matija Kosić i Luka Todorović koji su doprinijeli pobjedi. Kod Primorca Vanja Gopčević savladao je odbranu Jadrana čak pet puta, po jedan gol upisali su Vasilije Radonjić i Danilo Roganović. Utakmici su sudili Vasilije Kriještorac (KO) i Andrija Đurašković (PG).

Drugog dana turnira Jadranaši su za dva gola bili slabiji od Budve 2:4 (1:2; 0:1; 0:1; 1:0 ). Za Jadran Carine Matija Kosić i Đorđe Koprivica dali su po gol. Kod domaćina Maksim Mijatović bio je precizan dva puta, a Stefan Kruta i Andrija Aleksić upisali su po gol. Utakmicu je sudio sudijski par Božo Đuraškoić (PG) i Andrija Đurašković (PG).

PVK Jadran Carine 2008. godište: Luka Gardašević, Jovan Pješivac, Miloš Nikezić, Vjera Bulajić, Danilo Ćurčija, Matija Kosić, Todor Nikčević, Luka Todorović, Slobodan Radanović, Đorđe Koprivica, Vukašin Gojković, Milan Zloković, Ilija Samardžić, Andrej Jovanović, Ljubo Sijerković, Uroš Sijerković, Gardašević Vladan, treneri Dušan i Zoran Ivanovski.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code