PRVI “BIG GAME FISHING” U HERCEG NOVOM

PRVI “BIG GAME FISHING” U HERCEG NOVOM

259
0
Podijeli

bluefin tuna drifting1Početak jeseni i posljednje lijepe dane pasionirani ribari iz Crne Gore, ali i okruženja koriste ne samo za takmičenje u podvodnom ribolovu na dah, u akvatorijumu hercegnovskog zaliva, u organizaciji SRD”Mamula”, već i prvi put za “Big game fishing”, ribolov na tune i sabljarke, na 12 milja od Novog. Ovo je posljednjih godina prava adrenalinska atrakcija u svijetu, ali i na Jadranu. Novljanin, Raco Gardašević je i najzaslužniji, uz Sportsko-ribolovni klub »Jugole Grakalić« za organizaciju prvog trodnevnog »Big game« u Herceg Novom. Jedan je od pasioniranih i dugogodišnjih takmičara u lovu na tune i sabljarke u Americi, gdje je živio do prije neku godinu, kao i u Hrvatskoj. Zadovoljan je odzivom 13 ekipa, odnosno brodova iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Rusije.
7Danas je posljednji dan za »Big game fishing« i istinski doživljaj morske avanture u lovu na izuzetno otporne i borbene tune i sabljarke. Nikad se ne zna kolike će biti, kaže Raco Gardašević. On je do sada mnogo puta vodio pravi mali rat, nekad ga dobio, a nekad izgubio, sa velikim primjercima »kraljice mora« od preko 100 kg. Jučerašnji dan, bio je karaklterističan za tune s manjom kilažom.
– Imali smo uspješan dan. Uhvatili smo 50 tona tune, u vodama 12 milja od obale. Bile su to manje tune, oko 10 kg, nismo išli na velike. Ali, boduje se i ocjenjuje ukupna težina ulova, mada i najveći primjerak – priča za Radio Jadran, Raco Gardšević, koji ima takmičarski brod »Bluefin«.
U posadama ribarskih brodova su zaljubljenici u lov tune I sabljarke, poput Vlada Georgijeva, 5biznismena Zorana Obradovića, Nebojše Šaponjića, dr.Colića, vlasnika istoimene klinike. Lov na ovu plavu, izuzetno ukusnu ribu, je moguć pendulanjem, kada se koriste vještački i driftingom – prirodni mamci, sa plovnim otežavanjem.
Pred takmičarima je još jedan lijep dan za dobar ulov, koji će biti okončan večerašnjim proglašenjem pobjednika i slasnom ribljim večerom u restoranu “Bluefin” na Škveru.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code