Početna Društvo Prvi dan škole: Predstavnici Opštine Herceg Novi uručili đacima poklon-udžbenike i poželjeli...

Prvi dan škole: Predstavnici Opštine Herceg Novi uručili đacima poklon-udžbenike i poželjeli im uspjeh

9

Za učenike četiri osnovne i jedne srednje škole u Herceg Novom danas je počela nova školska godina. Tradicionalno, svečani doček upriličen je za sve đake prvake i njihove roditelje, koje su dočekali i pozdravili direktori škola, pedagozi, učitelji i predstavnici Opštine Herceg Novi, sapošteno je iz lokalne uprave.

Opština Herceg Novi je ove godine obezbijedila komplete udžbenika za 1.054 đaka prva tri razreda svih osnovnih škola u našem gradu. Učenike su knjige dočekale u učionicama prvog dana škole.

Picerija i restoran

Predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević prisustvovali su priredbi dobrodošlice đaka prvaka u Osnovnoj školi „Dašo Pavičić“, u koju je ove godine upisan najveći broj prvačića – 150. Oni su potom prvacima podijelili komplete udžbenika, rasporede časova i naljepnice. Predsjednik Katić je pozdravio đake i njihove roditelje, želeći im srećan početak školovanja i mnogo uspjeha.

Prvake OŠ „Ilija Kišić“ u Zelenici, njih 36, pozdravili su menadžer Opštine Dragan Šimrak i odbornik u Skupštini opštine Boris Seferović. Čestitali su početak školske godine učenicima, direktoru, učiteljima i roditeljima, te izrazili zadovoljstvo što je lokalna uprava pomogla velikom broju roditelja da djecu pripreme za školu i obezbijedila đacima prva tri razreda najbolji mogući poklon.

Prijemu za 69 prvaka u OŠ „Milan Vuković“ prisustvovali su sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić i načelnica Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marija Andrić, koji su im i podijelili udžbenike.

U školu „Orjenski bataljon“ u Bijeloj danas je krenulo 82 prvaka. Za njih je uprava škole pripremila program dobrodošlice, kojem su u ime Opštine prisustvovali odbornici lokalnog parlamenta Tamara Vujović i Boris Seferović.

Pored udžbenika, prvaci škole „Orjenski bataljon“ su dobili školski pribor i blokove kao zajednički poklon mjesnih zajednica Baošići, Đenovići, Bijela i Kamenari, čiji su predstavnici takođe danas bili gosti škole.

Kako je saopšteno, Opština Herceg Novi je ove godine obezbijedila komplete udžbenika za ukupno 1.054 učenika prva tri razreda osnovnih škola „Dašo Pavičić“, „Milan Vuković“, „Ilija Kišić“ i „Orjenski bataljon“ – 337 u prvom razredu, 334 u drugom razredu i 383 u trećem razredu. Takođe, Opština je obezbijedila kompletan đački pribor za učenike iz porodica sa lošijim materijalnim stanjem.

9 Komentari

 1. A što da se radi,sala je mala,to znamo..kako bi bilo da su roditelji pustili djecu samu unutra,ovo je ipak njihov dan.Al ajd to su mali prvaci.Da je veliki dio roditelja uzeo djecu sebi u krilo,da su opštinari stajali,ja bi im stavio magareću klupu na binu,al dobro je i ovako.Djeca sretna,roditelji,bake,deke,tetke itd.ponosni.Sve je to prošlo.Sretno mali budući veliki ljudi.

 2. Da li je mogu da ima toliko jadnika, da na ovakvu vijest i djecici nisu u stanju da pozele sretan pocetak nego su nasli da lijece svoje frustracije

 3. Mozete li objaviti koji su to radnici Opštine otišli za Italiju, njih 10 tak, na koji to “seminar”, ko ce to da plati jer ostaju do petka? Nema veze sa ovom temom, ali je dobro znati.

  9
  3
 4. Da li ovi u prvom redu razmišljaju koliko je roditelja na nogama ili ispred vrata kino sale i koliko djece-prvaka danas nije ništa ni čulo ni vidjelo od onoga što se dešnavalo na pozornici.Nekoliko djece je plakalo zbog toga.Da li je to nekome uopšte važno?

  16
  3
 5. Čestitke djeci za početak školske godine, a pola opstinskih funkcionera su došli da ih želja mine,obzirom da od osnovne nisu dalje odmakli.

  40
  7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code