Početna Društvo Prvi dan škole u Herceg Novom: Opština poklonila udžbenike za 1.419 osnovaca

Prvi dan škole u Herceg Novom: Opština poklonila udžbenike za 1.419 osnovaca

10

Prvog dana nove školske godine učenicima prva četiri razreda osnovnih škola u Herceg Novom, njih ukupno 1.419, uručeni su besplatni kompleti udžbenika, koje im je obezbijedila Opština Herceg Novi. Predstavnici lokalne uprave prisustvovali su priredbama dobrodošlice đaka prvaka, kojima su potom uručili prve knjige i poželjeli srećan početak školovanja, dok su starije učenike udžbenici dočekali na klupama, saopšteno je iz lokalne uprave.

Pored četiri osnovne škole na teritoriji Herceg Novog, udžbenike su dobila i djeca sa Luštice koja su upisana u Osnovnu školu „Branko Brinić“ u Radovićima, u opštini Tivat.

Uz udžbenike, đaci su na poklon dobili rasporede časova, naljepnice i prigodne čestitke.

Predsjednik Opštine Stevan Katić posjetio je Osnovnu školu „Ilija Kišić“ u Zelenici, zajedno sa sekretarkom za lokalnu samoupravu Vesnom Samardžić i načelnicom Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora Marijom Andrić.

Katić je uzbuđenim prvacima kazao da ih na putu obrazovanja, pored znanja, očekuju lijepa iskustva i nova prijateljstva. Poželio im je da budu dobri i uzorni đaci, roditeljima da budu ponosni, a učiteljima i nastavnicima uspješan rad.

On je istakao da, pored kupovine udžbenika, lokalna uprava na različite načine pomaže škole na području našeg grada, kako bi djeca imala bolje uslove za rad i prijatniji boravak.

Prvacima škole „Dašo Pavičić“ na Toploj udžbenike su podijelili potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

Kako je istakao Konjević, Opština Herceg Novi će i ubuduće pomagati roditeljima na ovaj način, sa konačnim ciljem da se u godinama pred nama udžbenici obezbijede za učenike svih razreda osnovnih škola.

Zambelić Pištalo je poručila da je ovo period uzbuđenja i radosti, kako za učenike, tako i za njihove roditelje i nastavnike, za sve Novljane.

U Osnovnoj školi “Milan Vuković” na Savini srećan početak prvacima su poželjeli odbornica Tamara Vujović i sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, dok su đake Osnovne škole „Orjenski bataljon“ u Bijeloj pozdravili odbornik Nikola Samardžić, sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević i predsjednica Mjesne zajednice Kamenari Maja Popović.

Opština Herceg Novi je ove školske godine obezbijedila besplatne komplete udžbenika za sve đake prva četiri razreda osnovne škole – ukupno 1.419. Za Osnovnu školu „Dašo Pavičić“ obezbijeđeno je 645 kompleta, od čega 180 za prvi razred. U Osnovnu školu „Milan Vuković“ dostavljena su 324 kompleta, od čega za prvake 77.

Osnovnoj školi „Orjenski bataljon“ isporučeno je 300 kompleta, od kojih 67 za prvi razred. U „Ilija Kišić“ je udžbenike dobilo 143 đaka prva četiri razreda, među kojima 37 prvaka. U Osnovnu školu „Branko Brinić“ u Radovićima krenuo je jedan prvak iz Herceg Novog, a isporučeno je ukupno sedam kompleta udžbenika za đake sa Luštice.

10 Komentari

 1. Mora bit da je Mića rekao djeci da ne uče i da mogu slobodno ponavljati peti razred a onda postati podpredsjednici opstine ili malko učiti, završiti trgovačku i postati predsjednik opstine HN. E kuku djeci kojoj ovi drže govore

  4
  4
 2. Pustite dobrodošlicu i ko je šta mogao da vidi na priredbi. Veći je problem što se roditelji slomiše da im dijete bude kod određene učiteljice, na šta škola nije imuna. Kao da će im učiteljica biti garant da će dijete biti dobar đak. Ne mogu da shvatim tako prizeman način razmišljanja. A najveći bezobrazluk je kada roditelji traže da njihovi potomci ne budu sa određenom djecom u odjeljenju. Tek ti roditelji su došli do vrha bestiđa i bezobrazluka.

  18
  • Zašto da se pustimo toga, nisam urgirala da bude kod druge učiteljice niti sa svojim drugarima ( sve su ih kao za baksuz razdvojili al nema veze, drugarstvo pravo traje a i novo se stiče) i smetalo mi je što je dosta djece ostalo u hodniku ispred sale dok su roditelji, tetke, stričevi…sjedali bezbrižno i gledali dobrodošlicu za prvake. Nije mi bilo lijepo vidjeti začuđenu dječicu i slušati roditelje koji im pokušavaju objasniti zašto nema mjesta za njih

 3. Roditelja ima nevaspitanih,pogotovo majki mladje generacije koje se na svakoj svecanosti naguraju naprijed da gledamo njihovu pozadinu umjesto desavanja na podijumu, kako bi slikale,snimile dogadjaj. Ovo ne treba tretirati stranacki nego shvatiti da je Katic narodni covjek i iz nase tradicionalne porodice i da ima osjecaja za svoje gradjane i za prave vrijednosti,a djeca su najveca vrijednost i jedino istinsko bogatstvo.

  20
  3
 4. Svaka cast najbolja vlast od kad postoji H Novi pomaze se djeci, starijima, gradi se na sve strane Igalo i Meljine dozivljavaju preporod ali najvise zahvaljujuci Novskoj Listi i DF.

  9
  29
 5. Sretno prvačici, samo bi puno ljepše bilo da su roditelji ustupili djeci mjesto u sali da vide dobrodošlicu koju im je škola pripremila, ono što je danas većina sebičnih roditelja uradila je jako ružno. Veliki broj djece je ostao u holu škole , Ipak je za njih bila dobrodošlica organizovana ali nisu mogli da je gledaju.

  42
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code