Početna Izdvojeno Prvi izletnički brodovi na vezu u Gradskoj luci Herceg Novi

Prvi izletnički brodovi na vezu u Gradskoj luci Herceg Novi

4

Vrh mula Gradske luke Herceg Novi protekla dva dana, na par sati, podsjetio je na ono što je do ovog ljeta bila uobičajena slika u ovom periodu godine – smjena manjih katamarana, jahti, glisera, jedrilica…. Prvi put ovog ljeta, na vezu su bili jedan turski gulet i brod Knez Lipovac II.

Nažalost, njihov dolazak neće biti svakodnevan kao ranijih godina niti će umnogome uticati na finansijski bilten Agencije za gazdovanje gradskom lukom:

„Sve je bolje nego ništa i stanje kakvo je sada. I gulet i Knez Lipovac II trenutno realizuju sedmodnevne ture Crnogorskim primorjem, pa su između ostalih boravili i u Herceg Novom par sati. S obzirom da su boravili manje od 24 sata, nijesmo tražili strukturu gostiju ni broj, ali recimo gulet može da doveze od 7 – 15 ljudi. Taj brod osim prevoza ima kompletnu restoransku uslugu ishrane i pića i nije baš rentabilan ukoliko ne radi punim kapacitetom“, objašnjava za Radio Jadran direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom, Božo Ukropina.

On dalje navodi da je u Crnoj Gori trenutno jedan gulet, ( inače ih je 7 ) koji „saobraća“ posredstvom firme DM Yachting iz Kotora, sa kojom Agencija ima dugogodišnju saradnju. Njihova tura obuhvata vožnju Bokom, obilazeći izletišta do Ulcinja:

„Prvu vožnju imali su u četvrtak i svratili su na kratko i ovdje. On će u zavisnosti od gostiju dolaziti najvjerovatnije jednom ili dva puta sedmično, srazmjerno interesovanju. Mi i turisti smo „ograničeni“ činjenicom da trenutno nijesmo na listi „bezbjednih“ zemalja za putovanje. Nadamo se da će se to ubrzo promijeniti“, dodaje Ukropina.

Vlasnici brodova Knez Lipovac za ovu sezonu kupili su još jedan brod za svoju flotu, Knez Lipovac III, ali će njegovo „porinuće“, zbog trenutne situacije, čekati ipak sljedeće ljeto.

U gradsku luku bi prema najavama trebalo 23. avgusta da uplovi 6 ruskih katamarana SILAVESTRA i ostali bi dan, takođe u okviru sedmodnevne ture Crnogorskim primorjem.

Podsjetićemo da su početkom jula, neki od izletničkih brodova sa Škvera počeli da saobraćaju do izletišta na Žanjicama, Rosama.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code