Početna Društvo Prvi pozivi zakupcima za 13 plaža na primorju

Prvi pozivi zakupcima za 13 plaža na primorju

11

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom objavilo je prve pozive za zakup javnih kupališta u Herceg Novom, Budvi, Baru i Ulcinju. U zakup je ponuđeno 13 plaža, od toga dvije u Herceg Novom.

U Njivicama je ponuđena plaža duga 115 m2, površine 700 m2, sa pripadajućim akva prostorom, u Atlasu crnogorskih plaža i kupališta definisana kao javno-porodično kupalište. U okviru njega može se odobriti plažni bar površine 6 m2, bez terase i konzervatora za sladoled. Minimalna cijena korišćenja/zakupa (za kupalište i privremeni objekat) je 2.270 eura.

U zakup je ponuđena i mala pješčana plaža, tzv. „rogovi“, između Yachting cluba i Bijele vile, duga 50 m površine 200 m2, sa pripadajućim akva prostorom, označena kao 10C1 u Atlasu crnogorskih plaža i kupališta u opštini Herceg Novi.

Ona je kategorisana kao javna, bez plažnog mobilijara, a postavljanje privremenih objekata nije planirano. Minimalna cijena korišćenja/zakupa je 500 eura.

Lokacije se daju u zakup bez postavljenih objekata i infrastrukturne opremljenosti, a zakup se obavlja dostavljanjem ponuda. Minimalna cijena zakupa, odnosno zakupnina/naknada za korišćenje morskog dobra se uvećava za iznos PDV-a.

Minimalna cijena za svaku lokaciju obračunava se na godišnjem/sezonskom nivou saglasno Cjenovniku početnih naknada iz 2019. god. koji je utvrdilo Morsko dobro. Minimalna cijena se odnosi na kalendarsku godinu, bez obzira kad je ugovor zaključen.

Ugovori se zaključuju za tekuću godinu, računajući od dana zaključenja ugovora do 31.12.2020. god. uz mogućnost godišnjeg produženja za period od 3 godine, odnosno do 31.12.2023.god. pod uslovom da je korisnik/zakupac izvršio obaveze predviđene ugovorom, da ugovor nije jednostrano ili sporazumno raskinut ili u slučaju da je pokrenut sudski spor između MD i korisnika/zakupca zbog neispunjenja ugovorom preuzetih obaveza.

Na nadmetanju mogu učestvovati isključivo ponuđači koji otkupe tendersku dokumentaciju. Zainteresovani, ili njihovi ovlašćeni predstavnici, mogu preuzeti tendersku dokumentaciju svakog radnog dana u Javnom preduzeću u Budvi, do 16. Marta.

Javno otvaranje kojem mogu prisustvovati svi ponuđači, održaće se 17. Marta, u 12 časova u poslovnoj zgradi Morskog dobra u Budvi.

11 Komentari

 1. Ma sve nam uzmite da imaju furešti đe a mi ćemo doma na taracu bacit peškir i gradele i super ce nam bit,pi u šta ste mi grad pretvorili ,da oce neko jos da digne parking u park Boke i jedan rizort na Potkop ,da nam Mekdonaldse nabacaju duz rivijere kad se autoput izgradi pa da se odselim u Pakistan.Samo pogledajte Boku prije 10 godina i sad,tuga,čemer i jad

  16
  1
  • NEVJRROVATNO ALI ISTINITO,
   UZIMAJU PLAZE ISPRED KUCA,LJUDIMA
   KOJI SE BAVE TURIZMOM OD DAVNINA.
   IZGRADILI SOBE,APARTMANE.
   KULTIVISALI PLAZE I OKOLINU.
   SVE U NADI DA CE IH OPSTINA I ZAJEDNICA PODRZATI.
   POTEZI ,TAKSE SVE KOREKTNO,GODINAMA PLACAMO.
   IPAK RUSI SU VAZNIJI,NEZNAMO ZASTO,
   ALI ONI DOBISE .
   TERASE,PLAZE I SVE STO PRSOM POKAZU.
   DOMACE STANOVNISTVO JE ZAPOSTA LJENO I OBESPRAVLJENO.
   ONI NE PLACAJU ZAJEDNICI NEGO
   POJEDINCU .
   TO JE DOBITNA KOMBINACIJA.

   • Rusi mogu biti turisti u ovoj drzave.
    Plaze su drzavne mogu se dodjeliti
    nasim ljudima. To je logicno.
    Ko je doveo te Ruse.Ko ih pdrzava da
    rovare po nasim mjestima.
    Koja smo mi izgradjivali akcijama i samodoprinosima.
    Sad Rusi mitom oduzimaju nase .
    Treba naci jatake.
    Jer oni unistavaju nasu lijepu Boku

 2. Izdavanje BEJBI plaze.Pa sramota sramota,50 metara SLOBODE nastalo od prelivanja pjeska sa Yahting plaze .Pa koliko ste to pohlepni.gramzivi.Uzmite svaki metar kvadratni,privatizujte i stjene ,stavite na svaku po jednu lezaljku i naplatite

  26
  2
 3. Ona je kategorisana kao javna, bez plažnog mobilijara, a postavljanje privremenih objekata nije planirano. Minimalna cijena korišćenja/zakupa je 500 eura.
  Ne razumijem sta ovo znaci , zasto bi neko dao 500e da uzme plazu ako ne smije da postavlja lezaljke?Tj da ne zaradjuje na njoj.
  Sve plaze ce biti u necijim rukama, nema vise dz kupanj. Blagi uzas…

  19
  1
 4. Mala pjescana plaza – Rogovi – u zakup, e vala stidite se dje culi i neculi, znamo kako se ta plaza formira i sada bi i to opljackali.

  15
  1
 5. ” U zakup je ponuđena i mala pješčana plaža, tzv. „rogovi“, između Yachting cluba i Bijele vile, duga 50 m površine 200 m2, sa pripadajućim akva prostorom, označena kao 10C1 u Atlasu crnogorskih plaža i kupališta u opštini Herceg Novi.”

  To je bebi plaza i ona mora da ostane besplatna i bez mobilijara!!!! Sram vas bilo!

  23
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code