Početna Turizam PRVI PUT TURISTIČKA PREZENTCIJA CRNE GORE U AZERBEJDŽANU

PRVI PUT TURISTIČKA PREZENTCIJA CRNE GORE U AZERBEJDŽANU

0

sajam azerbejdzan1U hotelu „Hilton” u Bakuu, u okviru nastupa na međunarodnoj berzi turizma “AITF 2013″ predstavljena je turistička ponude Crne Gore. Prezentacija u Azerbejdžanu je priređena prvi put i pratilo je oko 200 predstavnika medija, turoperatora i turističkih agencija. Stoga je direktor NTO Saša Radović pored generalnih informacija o Crnoj Gori dosta govorio o kulturno istorijskom nasljeđu, prirodi, investicionim projektima između dvije zemlje. O našoj zemlji su govorili i predstavnici turoperatora „Millenium”, koji će u saradnji sa kompanijom „R Tours Montenegro” realizovati čarter letove za Crnu Goru. sajam azerbejdzan sasaPosebno je bilo riječi o projektu transformacije kasarne Kumbor u ekskluzivni turistički kompleks pod brendom „One and Only” koji finansira azerbejdžanski „Socar”. Saša Radović je prisutne informisao o bezviznom režimu za građane Republike Azerbejdžan koji planiraju putovanja u Crnu Goru.
„Liberalizacija viznog režima za građane Republike Azerbejdžan od 31. maja do 31. septembra ove godine će umnogome olakšati putovanja i omogućiti većem broju turista iz ove kavkaske zemlje da posjete Crnu Goru i uživaju u njenim prirodnim i antopogenim vrijednostima” – naveo je Radović.
Kako saopštavaju iz NTO, vladalo je veliko interesovanje za organizovana putovanja za Crnu Goru, cijene aranžmana, izbor smještajnih kapaciteta, kao i red letjenja čartera koji se uvode za ljetnju turističku sezonu od juna do septembra 2013. godine.
Takođe je u saradnji sa „Turkish Airlines”- om održana i prezentacija u hotelu „Excelsior” gdje je zvanice sa turističkom ponudom Crne Gore upoznala pomoćnica direktora NTO-a Maja Liješević. „Turkish Airlines” je ovom prilikom promovisao njihov let za Podgoricu preko Istanbula, na kojem bilježe sve veći broj putnika. Inače zbog velikog interesovanja uvedeni su dodatni letovi na relaciji Podgorica – Istanbul koji se raelizuju svakog dana.
Imajuću u vidu da je Azerbejdžan zemlja sa bogatim prirodnim resursima i najbržom stopom ekonomskog razvoja u ovoj regiji, što rezultira visokim standardom stanovništva, procjenjuje se da će 3 000 turista iz Azerbejdžana posjetiti Crnu Goru ove godine
Tokom trajanja berze turizma „AITF 2013″ na štandu NTO CG ponudu su predstavili: Turističke organizacije Bara, Budve i Herceg Novog, „Montenegro Stars Hotel Group” i turistička agencija „R-Tours Montenegro”.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code